11-åringen ratades av Kalmar FF – efter första träningen

- 20/08/2015, 15:21
1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Bildbyrån

3 av 3

Bildbyrån

Ska vi överleva måste vi utbilda duktiga fotbollspelare som kan spela i A-laget, säger Svante Samuelsson, klubbchef för Kalmar FF.

Det är i en insändare i Barometern som en person med signaturen "besviken pappa" har skrivit om hur Kalmar FF ratade hans 11-årige son efter endast en träning.

Pappan har bott i Kalmar i tolv år och för honom var det självklart att sonen skulle testa på att spela fotboll i Kalmar. Men redan efter en träning fick de ett tråkigt besked.

Så här skriver pappan:

"Så i fredags var han på sin första träning. Det gick kanon! Han kämpade på, gjorde sitt bästa och gjorde det bra. Det bästa efter sin förmåga. Han kämpade jättehårt, tog till sig information och trots att han var nervös över att han inte kände någon i gruppen så krigade han på", skriver han i insändaren.

Han fortsätter:

"Och efteråt var han så stolt! Och VI var stolta! Nu får vi dock höra av de ansvariga att de inte tycker att vår son ska komma tillbaka eftersom han ligger så långt efter de andra i laget", skriver han.

Bildkälla: Bildbyrån

"Det är viktigt att man ligger i nivå med vår spelarutbildningsplan"

Tidningen gav Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson möjlighet att svara på insändare, och han gjorde så i en öppen chat med läsarna.

– I grunden är det klart att i den bästa av världar så ska alla elvaåringar kunna börja spela fotboll hos oss och vi skulle kunna ta emot samtliga oavsett ålder och hur duktiga de är. Vi är en elitförening som spelar i allsvenskan. Ska vi överleva måste vi utbilda duktiga fotbollspelare som kan spela i A-laget i framtiden och då måste vi ha en stegring på utbildningsnivån om de ska gå hela vägen. Det är främst det som skiljer oss från andra föreningar i regionen gällande ungdomsverksamheten, säger Samuelsson till tidningen.

Han fortsätter:

– I detta fallet var det kille som tidigare inte hade spelat fotboll och testade på i vår sommarfotboll. Därefter ville han prova på att träna en gång med vårt P12-lag, vilket han gjorde i fredags. Den kullen är redan stor, och för att ta in nya spelare så anser vi att det är viktigt att man ligger ungefär i nivå med vår spelarutbildningsplan gällande åldern 12-13 år, skriver Samuelsson.

Gör Kalmar FF rätt?