Stockholm

Vårens vart-fan-kom-han-ifrån i Allsvenskan

1 av 6
. Foto: Bildbyrån
2 av 6
. Foto: Bildbyrån
3 av 6
. Foto: Bildbyrån
4 av 6
. Foto: Bildbyrån
5 av 6
. Foto: Bildbyrån
6 av 6
. Foto: Bildbyrån

Nyheter24 summerar den Allsvenskan våren, och först ut är Vårens vart-fan-kom-han-ifrån.


Läs mer

En omgång återstår innan EM-uppehållet sliter en dryg månads hål i det Allsvenska schemat. Nyheter24 kommer summera våren genom att utse det vi minns allra mest, och först ut är Vårens vart-fan-kom-han-ifrån?

Och det är varken Östersund eller J-Södra som kniper platsen trots spännande inledningar på säsongen. Vårens nykomling blir nämligen AIK:s unge anfallare Alexander Isak.

Bildkälla: Bildbyrån

Septembermånaden 1999 gav inte bara AIK-fansen minnen från Champions League. Det var även månaden då Alexander Isak föddes.

När AIK valde att inte förlänga kontraktet med favoriten Henok Goitom samtidigt som Mohamed Bangura drog till Kina, var det många som oroade sig för hur det skulle se ut framåt för gnaget. Trots spännande värvningar som Eero Markkanen och Denni Avdic är det den 16-årige egna produkten från Ulriksdal som tagit startplatsen i anfallet bredvid inlånade Carlos Strandberg.

Och som han levererat. I sin nio matcher från start har han imponerat med sin bollkontroll och sitt lugn. Han har vågat utmana och varje gång han för bollen framåt känns det farligt. Ett perfekt komplement till Carlos Strandbergs eviga löpande och den i AIK:s trupp som kommer närmast att fylla Henok Goitoms skor.

Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.