Tatuering, AIK
Tony har märkt sin biceps att det blir SM-guld till AIK i år, trots att det inte är klart än. - Foto: Pontus Lundahl/TT, Privat

Tony hoppas på SM-guld – har tatuerat in resultatet

AIK kan bli svenska mästare i fotboll i år, men än är det inte klart. En som har tagit ut segern lite i förskott är Tony. Han har nämligen tatuerat in att det blir SM-guld för AIK 2018.


Mycket står på spel i kväll när AIK tar emot Sundsvall på Friends Arena i den 29:e omgången av årets Allsvenska.

Vinner AIK matchen, står Stockholmsklubben som segrare av Allsvenskan 2018.

Nio år har gått sedan laget fick höja guldbucklan senast, så självklart är det många AIK:are som hoppas på att laget tar hem guldet till Solna i år, speciellt nu när det nästan går att ta på nu.

SM-gulds-gadd 

En av alla hoppfulla AIK:are är Tony från Linköping, som trots att tabellen inte är “spikad” än, tatuerat in en tatuering på vänster biceps som visar vad årets resultat i Allsvenskan blir – guld till AIK. 

Trots att resultatet inte är klart ännu tvekade han inte en sekund på att göra tatueringen. Något han tänkt på att göra ett tag nu. 

– Jag bestämde mig för att göra tatueringen för ungefär en månad sedan, då ledde vi tabellen med nio poäng. Jag kände att "vi ska vinna nu eller aldrig", och då var det bara att slänga in den på armen direkt, säger Tony till Nyheter24.

Men du tvekade inte?

– Jag tvekade aldrig på det, en AIK:are tvekar aldrig. 

Tonys vinnar-gadd! Bildkälla: Privat

"En kul grej" 

Det är polaren Alfred som har gjort gadden. Han jobbar på Studio Bakfickan på Södermalm i Stockholm och håller precis som Tony på AIK. När Tony frågade honom om han ville tatuera in vinnartatueringen tyckte han att det lät roligt. 

– Ha ha, när Tony frågade mig om jag kunde tatuera in att AIK tar SM-guld i år skrattade vi bara. Men sånt där är ju kul, en rolig grej liksom, säger Alfred. 

Alfred har jobbat som tatuerare i ungefär sju år och gjorde gadden på sin kompis. Bildkälla: Privat

Nervösa inför kvällen 

Det förväntas att komma över 50 000 till matchen mellan AIK och Sundsvall ikväll på Friends Arena. Båda killarna ska dit och är märkbart nervösa när Nyheter24 pratar med dem. Det märks att det är mycket som står på spel. 

– Jag hoppas verkligen att det avgörs ikväll mot Sundsvall. Man går liksom runt och är nervös hela tiden, så en seger hade varit grymt!, säger Alfred. 

Tony, som är märkt för livet med tatueringen att AIK är Allsvenska mästare 2018, är helt hundra på sin sak i alla fall. 

På en skala 1-10, hur säker är du på att AIK kommer att vinna Allsvenskan i år?

– 200, en miljon, du anar inte! Jag tror att det som kommer att ske i dag är något som jag aldrig varit med om förut, säger Tony till Nyheter24.

Men vad gör du med tatueringen om det inte blir så?

– Haha, ja då får jag tatuera in "nästan", men jag ska säga dig, det kommer inte att bli silver för AIK, avslutar Tony. 

Vi får se hur det går för AIK ikväll, och om Tony kommer att få tatuera in "nästan" eller inte. 

AIK
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du AIK vinner SM-guld?
Tack för din röst!