Rydström: "Spelare gömmer sig"

- 14/04/2009, 00:35 -

– Många spelare är rädda för att misslyckas, säger kaptenen till Nyheter24.

Kalmarkaptenen Henrik Rydström brukar vara säkerheten själv. Men det var hans misstag mot AIK som direkt orsakade Ivan Obolos segermål. Nu rentvår han sitt samvete.

– När det går bra så tar jag alltid åt mig äran, nu måste jag även ta ansvaret när jag gör ett misstag, säger han till Nyheter24.

Det var i den tolfte minuten som Rydström valde att chansa inne i sitt eget straffområde. Hans klack som var riktad mot lagkamraten Joachim Lantz snappades upp av AIK:s Kenny Pavey som i sin tur passade in den till en fri Obolo som enkelt kunde sätta sitt första mål för säsongen. Vinnarskallen Rydström är inte helt nöjd med sig själv.

– Det känns väl inte helt skit, men min tabbe ledde till att vi förlorade, då känns det aldrig bra.

– Samtidigt känner jag inte att det påverkade mitt spel alltför mycket, men laget fick en rejäl uppförsbacke.

Vad är det som gör att ni hamnar i den här positionen?

– Vi har så många nya spelare på mitten som är rädda för att misslyckas, då blir det så att man går och gömmer sig, säger Rydström och utvecklar resonemanget:

– När det går bra så vågar vi, men när det går dåligt så står vi och avvaktar. Vi tar helt enkelt inget initiativ.

Hur ska ni ta er ur svackan?

– Vi är en mil ifrån vad vi kan och vi snackade i halvtid om att ta ett steg tillbaka till våra grunder.

Mot AIK hade Rydström & co: svårt att skapa några riktigt heta chanser. Det man visade upp på Fredriksskans var långt ifrån fjolårets guldspel. Inför matchen lovade AIK-tränaren Mikael Stahre "95 minuters hårt jobb" och det var just det hans spelare levererade. Stockholmarna kämpade helt enkelt ner de regerande mästarna.

– AIK spelade riktigt bra i försvarsspelet. Den aggressivitet man visade upp har jag inte sett på flera år, säger Rydström som lovar att blogga trots misären.

Skrivet av: