13 matcher utan vinst.
13 matcher utan vinst. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

​Officiellt: Poya Asbaghi får sparken

Svenskt cupguld var inte tillräckligt. Efter bara två vinster på 18 matcher i Allsvenskan får IFK Göteborgs huvudtränare Poya Asbaghi sparken.


I juli kunde Poya Asbaghi fira sin största framgång när han ledde laget till guld i Svenska cupen, efter att ha slagit Malmö FF i finalen.

I Allsvenskan har det gått mycket tyngre. Två vinster, elva kryss och fem förluster är IFK Göteborgs facit den här säsongen. Nu får Asbaghi lämna sitt uppdrag som huvudtränare.

– Jag har reflekterat en hel del över vår säsong och känner verkligen att det är väldigt små saker som jag känner att vi borde gjort annorlunda, säger Asbaghi till Aftonbladet.

35-åringen kom till IFK Göteborg 2018 från Gefle, efter att ha tidigare varit i Dalkurd.

Så sent som förra sommaren förlängde IFK Göteborg Asbaghis kontrakt över säsongen 2022.

Värvade stjärnor

Inför säsongen tog klubben in storstjärnorna Alexander Farnerud, Mattias Bjärsmyr och Jakob Johansson.

Senare under säsongen plockades stora namn som Pontus WernbloomSebastian Eriksson och Christian Kouakou in för att lösa krisen, men det har inte gett omedelbar effekt.

– Vi tappade våra två bästa poänggörare från förra året i Robin (Söder) och Giorgi (Kharaishvili) och inte kunnat använda dem i år. För två veckor sedan fick vi in flera spelare och det är ju fortfarande inte för sent, det är tolv matcher kvar. Det blev bara så att jag inte hann jobba med den nya truppen och det får man acceptera, säger Asbaghi.

Senaste segern i Allsvenskan kom den 2 juli mot AIK – 13 matcher och över två månader utan vinst.

Det är ännu inte klart vem som tar över som huvudtränare för IFK Göteborg.

/
Var det rätt att sparka Poya?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Nog de andra som kommer att gråta – inte vi"

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

Hamilton hemlighöll chockflytten för föräldrarna

Lewis Hamilton byter sensationellt Mercedes mot Ferrari nästa säsong. Inte ens hans föräldrar visste om transferbomben. Ingen visste. Mina föräldrar fick veta dagen det blev officiellt, säger formel 1-stjärnan.

Matchguide: Sverige–Bosnien

1 timme sedan
Vad: Playoff inför EM-kval i fotboll, andra matchen i bäst av två.

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

1 timme sedan
Fotbollsspelare syns ofta i superbilar av olika slag och Erling Haaland är inget undantag. Nu ska Manchester City-spelaren slå till på en Mercedes-AMG One.

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

2 timmar sedan
Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnes Tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.