Stockholm

Sportchefen om kontrakten: "Ett antal vi vill förlänga med"

. Foto: Foto: Anders Bjurö/TT. STELLA Pictures/Johan Valkonen.

Över 120 allsvenska spelare sitter på utgående kontrakt. Falkenbergs FF är en av de klubbar som har en lång lista på sådana spelare. Men sportchef Håkan Nilsson är trygg.


Läs mer

John Björkengren, Marcus Mathisen, Nsima Peter och Calle Johansson är alla viktiga spelare för västkustklubben Falkenberg. De har en sak gemensamt: deras kontrakt går ut vid årsskiftet.

Det är bara några exempel på de över 120 allsvenska spelare som i nuläget står utan kontrakt – kolla in hela listan här!

För Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson är allt precis som vanligt. Laget kämpar nere i botten av Allsvenskan och många spelare har utgående kontrakt.

– Vi är en liten klubb. Vi har inte de ekonomiska musklerna för att skriva allt för långa kontrakt med spelare. Vi är ganska trygga i det, vi är vana vid det, säger han till Nyheter24.

John Chibuike och Anton Wede har också utgående kontrakt, såväl som Gustaf Nilsson vars lånekontrakt går ut vid årsskiftet.

– Om vi får bestämma själva är det ett antal av dem vi vill förlänga med och några vi inte tänker göra det med. Det pratar vi med spelarna och agenterna om, det håller vi för oss själva.

"Den verkligheten vi lever i"

För just anfallaren Gustaf Nilsson står dörren öppen.

– Om han vill komma tillbaka och spela även nästa år ska vi göra allt i vår makt för att hitta en lösning på det, säger Håkan Nilsson och fortsätter:

– Alla före detta spelare i Falkenbergs FF, om han sedan heter Gustaf Nilsson, Erik Berg, Niclas Eliasson eller Jesper Karlsson, är alltid fantastiskt välkomna tillbaka till klubben den dagen de önskar och känner för det.

Gustaf Nilsson. Foto: Per Danielsson/TT.

Hur viktigt är det för er att hänga kvar för att kunna förlänga med de spelare ni vill förlänga med och locka till er nya spelare?

– Pratar vi en Björkengren som spelat de flesta matcherna som vi vill behålla... Det är självklart om vi skulle ramla ur är det svårare att behålla de spelare vars kontrakt går ut än om vi skulle hamna kvar. Det är den verkligheten vi lever i.

En spelare som inte sitter på utgående kontrakt är Edi Sylisufaj. Den 20-årige anfallaren har fått något av ett genombrott det här året och mäktat med åtta mål i både cup och serie. Men intresset från andra klubbar är svalt.

Hur ser intresset ut för Edi Sylisufaj? Har någon klubb hört av sig?

– Nej. Svar nej.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.