Tisdag 19 Okt
Stockholm

Axel Kjäll: “Vi ska ersätta Oscar Jansson”

Örebro SK:s manager Axel Kjäll är fast bestämd. En ny målvakt ska in efter att Oscar Jansson lämnar efter säsongen. Dessutom pågår diskussioner med två viktiga spelare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Örebro SK har en lång lista över spelare som kan lämna klubben efter säsongen. Flera är fanbärare och klubbfavoriter.

Målvakten Oscar Jansson har redan deklarerat att han efter flera år lämnar klubben efter säsongen.

Vill du se vilka andra spelare som har utgående kontrakt? Kolla in hela listan på allsvenska spelare med utgående kontrakt här!

Men managern Axel Kjäll väljer att se positivt på situationen.

– Generellt skapar det möjligheter för oss, att förstärka truppen inför nästa år. Det skapar också en liten osäkerhet kring vissa spelare som man inte vet dels hur man ska gå vidare med och dels hur vissa spelare själva tänker. Men jag väljer att se det som en möjlighet att göra någonting bra inför nästa år, säger han i en intervju med Nyheter24.

"Dags att prova något nytt"

Oscar Jansson kommer alltså lämna klubben efter säsongen. Det har ryktats om intresse från både svenska och utländska klubbar, däribland en ungersk storklubb.

I en intervju med Studio Allsvenskan berättar han nu vad han tänker för framtiden.

– Jag känner mig lugn i situationen. Jag känner att jag hållit en bra nivå i flera säsonger. Det vore kul att ta nästa steg. Det är dags att prova något nytt. Var det blir funderar jag inte så mycket på just nu. Jag fokuserar bara på nästa match, säger han.

Är du för bra för Allsvenskan?

– Det får andra tycka och tänka om, men jag känner mig bra. Det gäller för mig att fortsätta visa det.

Klicka här om du vill höra hela intervjun med Oscar Jansson!

För Axel Kjäll är det tråkigt, men han tycker det är bra att Jansson redan bestämt sig.

– Oscar har ju under tiden som jag varit huvudtränare stått alla matcher. Om jag ska vara helt ärlig har det aldrig varit något snack om vem som ska stå. Det har varit en trygghet för mig som tränare och en trygghet för laget, säger han och fortsätter:

– Oscar är en spelare som jag jobbat ihop med väldigt länge och han kände att han var redo för att testa någonting nytt. Jag tycker att det är positivt och bra att vi fått den vetskapen redan nu, säger han.

Axel Kjäll var tidigare enbart huvudtränare i Örebro men blev manager inför säsongen 2019. Det betyder att han nu har ett ansvar för att värva in nya spelare och bestämma vilka som ska lämna.

Kommer ni ta in någon ny målvakt inför nästa säsong eller satsa på någon som redan finns i laget?

– Målsättningen är att vi ska ersätta Oscar med en ny målvakt.

Diskussioner pågår

Två andra stora favoriter som sitter på utgående kontrakt är Nahir Besara och Nordin Gerzic. Den sistnämnde är lagkapten och har gjort 294 matcher för klubben.

– Vi har diskussioner internt. Han går ju inte under paraplyet som en vanlig spelare, för ÖSK är han någonting extra, säger han Axel Kjäll.

Nahir Besara påbörjade i juni sin andra sejour i klubben efter att ha avslutat sitt kontrakt med den cypriotiska klubben Pafos FC. Precis som med Gerzic ska framtiden diskuteras.

– Det vi sa då, när vi skrev avtalet, var att vi skulle ha en avstämning när säsongen börjar närma sig sitt slut, säger Kjäll om Besaras situation.

Nahir Besara och Nordin Gerzic. Foto: Conny Sillén/TT.

Örebro har också tagit in flera spelare på lån under säsongen - Romain Gall, Deniz Hümmet, Andreas Skovgaard - som har låneavtal som går ut. Det betyder att de återvänder till sina klubbar efter säsongen, men det är ingen omöjlighet att de stannar en säsong till.

– De är tre spelare som vi inte haft råd att värva in, det var lånelösningar som var det bästa. Tre högkvalitativa spelare, säger Kjäll och fortsätter:

– Det finns alltid ambitioner att om man gör ett lån om allt skulle funka, om allt skulle stämma, att det kan bli ett fortsatt arbete framåt. Just nu är det lite för tidigt att säga.

Kommentera
Kopiera länk
Dela