Josefin Johnsson njuter av havsutsikten medan Mikael Lustig riktar blicken mot bollen.
1 av 2
Josefin Johnsson njuter av havsutsikten medan Mikael Lustig riktar blicken mot bollen. - Foto: Stella Pictures
Sofie Richter är mer än nöjd över familjelägret. Här med bolljonglören Andreas Granqvist.
2 av 2
Sofie Richter är mer än nöjd över familjelägret. Här med bolljonglören Andreas Granqvist. - Foto: Stella Pictures

Så roar sig "wagsen" på Gotland

Passningar och svettiga omklädningsrum är bara en sida av landslagets Gotlandsvistelse. Soliga promenader och mysiga middagar är en annan - som fotbollsfruarna föredrar.


Sveriges EM-uppladdning

EM-förberedelserna inleds med ett träningsläger på Gotland den 24-28 maj, innan landslaget reser till Göteborg. Där möter man Lasse Lagerbäcks Island på Gamla Ullevi den 28 maj. Efter matchen mot Island reser man till Stockholm för ett andra träningsläger och en sista träningsmatch mot Serbien den 5 juni på Råsunda. Den 6 juni reser landslaget till Ukraina.

VISBY. Mer än två veckor är kvar till den första avsparken i EM, men redan nu sker en uppladdning för landslagetGotland. Förbundskaptenen Erik Hamrén kallar resan för ett familjeläger och alla de flickvänner som checkat in med sina bollgenier på det nybyggda lyxhotellet Tott förtydligar den bilden.

– Vi är på plats och det är härligt. Rummen är kanon och vi trivs redan, tror jag stannar här några veckor, haha. Mille (sonen, reds. anm.) kollade utsikten så fort vi klev innanför dörren, han ser både poolen och havet från balkongen, skriver Nina Wernblom, hustru till Pontus Wernblom, i sin blogg.

"Toppen att vara här"

Att det inte går någon nöd på varken henne eller någon av de andra flickvännerna när deras män flåsar runt i sommarvärmen behöver man inte ens läsa mellan raderna:

– Killarna har tränat så jag passade på att ta en liten promenad till stan med några av tjejerna. Jag hade såklart glömt att packa mat till Mille så en mataffär vad nödvändig, bra för då hann vi kika runt lite. Det är toppen att vara här, nu skall det njutas! Strax skall vi ned på middag, återkommer senare!, skriver Nina.

Hon är dock inte den enda flickvännen som bloggat om sina upplevelser. Bland annat kan Josefin Johnsson, flickvän till Mikael Lustig, intyga att Nina inte förskönar sin semester:

– Vi har det jättebra här på Gotland! Vi har utsikt över havet från vår balkong, vädret är underbart och vi får umgås med massor av härliga människor, skriver hon.

Mer fåordig är Sofie Richter, flickvän till Andreas Granqvist, som än så länge bara publicerat en bild på en solnedgång med den enkelt sammanfattande texten:

– Sol och mysiga vänner, kan inte bli bättre.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!