Ashley Young gjorde succé som central anfallare mot Norge.
1 av 4
Ashley Young gjorde succé som central anfallare mot Norge. - Foto: Getty Images
Sir Alex Ferguson spelar Young som vänsterytter i Manchester United.
2 av 4
Sir Alex Ferguson spelar Young som vänsterytter i Manchester United. - Foto: Clive Mason/Getty Images
Roy Hodgson har valt att använda United-spelaren Ashley Young på ett annorlunda sätt i landslaget.
3 av 4
Roy Hodgson har valt att använda United-spelaren Ashley Young på ett annorlunda sätt i landslaget. - Foto: Alex Livesey/Getty Images
Andy Carroll fick beröm av förbundskapten Hodgson för sitt samarbete med Young mot Norge.
4 av 4
Andy Carroll fick beröm av förbundskapten Hodgson för sitt samarbete med Young mot Norge. - Foto: Alex Livesey/Getty Images

Hodgson trotsar Ferguson: "Det är vägen framåt"

Englands nye förbundskapten envisas med att använda Ashley Young som central anfallare.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

OSLO. Sir Alex Ferguson har med gott resultat använt Ashley Young som vänsterytter i Manchester United. Englands tidigare förbundskaptener Fabio Capello och Stuart Pearce delade hans synsätt – men det gör inte nye Roy Hodgson som flyttade upp 26-åringen som central anfallare.

Samarbetet med Andy Carroll fungerade minst sagt bra mot Norge. Young svarade för matchens enda mål och i avstängde Wayne Rooneys frånvaro ser duon ut att få inleda EM tillsammans.

– Det är ibland bra om den större spelaren är den som faller ner i ytan mellan mittfält och motståndarförsvar och din snabbe kille är den som ligger i linje med försvaret, säger Hodgson enligt The Guardian och jämför samarbetet mellan Bobby Zamora and Andy Johnson under sin tid i Fulham:

– Bobby var ofta den som den som föll ner i hålet och Andy var den som kunde spela på linjen. Det bästa med de här två (Young och Carroll) är att de kan ta båda rollerna.

Många, bland andra Gary Neville som ingår i tränarstaben, förespråkar en 4-3-3-uppställning, men Roy Hodgson föredrar att spela 4-4-2.

– Det här är vägen framåt för England, säger Hodgson.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

1 timme sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.