Sladjan Osmanagic tycker att det ska bli roligt att skriva om EM för Nyheter24. "Jag har inte jobbat så mycket i text tidigare", säger han.
1 av 4
Sladjan Osmanagic tycker att det ska bli roligt att skriva om EM för Nyheter24. "Jag har inte jobbat så mycket i text tidigare", säger han. - Foto: Scanpix/Montage
Sladjan tror att tyske Bayern München-stjärnan Bastian Schweinsteiger tar revansch på sin straffmiss i Champions League-finalen och skjuter hem EM-guldet.
2 av 4
Sladjan tror att tyske Bayern München-stjärnan Bastian Schweinsteiger tar revansch på sin straffmiss i Champions League-finalen och skjuter hem EM-guldet. - Foto: Scanpix
Sladjan tror att Zlatan kommer att bära Sverige på sina axlar...
3 av 4
Sladjan tror att Zlatan kommer att bära Sverige på sina axlar... - Foto: Scanpix
...Om Erik Hamrén använder superstjärnan i rätt roll.
4 av 4
...Om Erik Hamrén använder superstjärnan i rätt roll. - Foto: Scanpix

Sladjan Osmanagic är Nyheter24:s EM-krönikör

Nyheter24 värvar inför sommarens fotbollsfest. Teveprofilen Sladjan Osmanagic blir vår EM-krönikör.


Leder EM på Liseberg

Pararellt med krönikorna kommer Sladjan att jobba med ett EM-event på Liseberg. Sveriges matcher kommer att visas på en storbildsteve och i samband med matcherna leder Sladjan en scenshow med husband och olika gäster.

– Folk samlas och vi ska ska skapa en underhållande atmosfär där det både blir seriöst och humoristiskt, berättar Sladjan.

STOCKHOLM. Sladjan Osmanagic är ett välkänt namn för alla tevetittare. Genom åren har han bland annat varit expert i SVT och Viasat. Nu ska fotbollsoraklet skriva krönikor på Nyheter24 under EM i Ukraina och Polen.

– Det ska bli mycket roligt att få skriva om ett event som EM där intresset är så stort. Det ska framför allt bli kul att få jobba i text, det har jag inte gjort så mycket tidigare, säger Sladjan.

Varför ska man läsa dina krönikor?

– I mina krönikor kan man få ett lite annat perspektiv jämfört med på många andra ställen. Det kan handla om själva matchen eller saker runt omkring. Det kan också bli historiska kopplingar till slaget vid Poltava och andra liknande händelser, säger Sladjan och fortsätter:

– Ukraina som land har en ganska stor del i svensk historieskrivning och det är lite kul att vi har gemensamma färger, så jag tror att jag kommer stå för ett lite annorlunda perspektiv som läsarna förhoppningsvis kommer tycka är intressant.

Han tror att Sverige har goda chanser – men det hänger på att Erik Hamrén vågar använda Zlatan Ibrahimovic i rätt roll.

– Det är väldigt viktigt att vi använder Zlatan i den mer tillbakadragna rollen. Du såg vilken skada han gjorde mot Kroatien och jag tror att han kan göra exakt lika mycket skada mot ett nervöst, pressat och osäkert Ukraina i öppningsmatchen. Vinner vi öppningsmatchen går vi vidare ur gruppen.

NÅGRA SNABBA MED SLADJAN

Om Sveriges gruppmoståndare:

– Alla Sveriges motståndare är riktigt svårlästa. England och Frankrike har ständigt jävligt hög potential, men vi minns ju Frankrike 2010 som värsta floppen. Frankrike är ett lag som kan vinna, men banne mig också komma sist. England har ofta höga förväntningar på sig, men de brukar inte leverera i mästerskap. För Sveriges skull hoppas man att England och Frankrike underpresterar lite, då har vi en jättechans att vinna gruppen och slippa Spanien i en eventuell kvartsfinal.

EM:s överraskning:

– Generellt tror jag Sverige har potential att bli en av EM:s största överraskningar. Förutsatt att Zlatan är peppad och motiverad, vilket jag tror han är nu när han inte vann något med klubblaget den här säsongen och att man använder honom lite längre ner i planen. Jag vet, jag tjatar om Zlatan, men får han komma ner och styra och ställa så kommer han bära det svenska laget på sina axlar.

Floppvarning:

– Jag tror att Ukraina kan bli hemmanationen som floppar ordentligt. Av de mer etablerade nationerna tror jag inte Holland är på samma nivå som för två år sedan då de blev VM-finalist i Sydafrika.

EM-guldet går till:

– Det är tiotusenkronorsfrågan.... men jag säger så här: Schweinsteiger tar revansch på sig själv och Tyskland vinner guldet.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!