Johan Elmander kämpar för att vara redo till EM-premiären.
1 av 3
Johan Elmander kämpar för att vara redo till EM-premiären.
Elmander möter fansen på Gotland.
2 av 3
Elmander möter fansen på Gotland.
Elmander tränade lätt med resten av truppen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
3 av 3
Elmander tränade lätt med resten av truppen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Elmander har börjat träna

Sprang på löpband i går - tränar lätt med resten av truppen på Råsunda i dag.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

STOCKHOLM. Johan Elmanders fotrehab går åt rätt håll. I går fick han springa på löpband och på söndagen finns han med när landslaget tränar på Råsunda.

Efter att först ha löpt tillsammans med landslagets sjukgymnast Johan Sandberg så fick Elmander även vara med i några enkla bollövningar med resten av truppen. Enligt landslagets presschef Hans Hultman är det smärtan och inte skadan som förhindrar Elmander från att träna fullt ut.

- Johan Elmander är på väg tillbaka, hans utveckling är positiv. Det ser bra ut så här långt, sa landslagets sjukgymnast Richard Dahan till Nyheter24 för några dagar sedan.

Även Markus Rosenberg är tillbaka i träning efter att ha stått över gårdagen. Men anfallaren tränar ännu inte för fullt efter att ha fått en vridning i knät.

"Han skulle kunna spela i dag"

Det är åtta dagar kvar till EM-premiären mot Ukraina i Kiev. I början av veckan intygade landslagsläkaren Leif Swärd att Elmander är på väg åt rätt håll.

- Det läker precis som vi har förväntat oss, sa han på en presskonferens i Göteborg inför matchen mot Island.

- Det är en stabil fraktur. Han skulle kunna spela idag men jag vill inte att han gör det, det kan göra ont och det vore dumt, sa Swärd då.

Elmander bekräftade det positiva beskedet.

- Det var skönt att få besked att läkningen går som väntat och att jag kan fortsätta köra enligt planen. Jag har tränat bra under dagarna på Gotland och det har känts bra. Nu ser jag fram emot att ta nästa steg och trappa upp träningen ytterligare, framför allt när vi återsamlas i Stockholm.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!