Fotboll
1 av 5
Serbiens Adem Ljajic blev petad ur den serbiska truppen efter att ha vägrat sjunga landets nationalsång. - Foto: Fabrizio Giovannozzi/SCANPIX
Erik Hamrén, fotboll
2 av 5
Erik Hamrén tycker att landslagsspelarna visar respekt för sitt land ändå. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Zlatan och Erik Hamrén, fotboll
3 av 5
Hamrén: "Jag kan visa respekt för det land jag har växt upp i även om jag inte sjunger nationalsången." - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Fotboll
4 av 5
Zlatan hade bytt bort alla sina ligaguld mot en landslagsmedalj i ett mästerskap. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Zlatan, fotbollsspelare
5 av 5
Zlatan behöver inte sjunga nationalsången. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sjunga nationalsången – inget Zlatan måste göra

Adem Ljajic petades ur det serbiska landslaget på grund av att han inte sjöng nationalsången – men det kommer inte att hända Zlatan Ibrahimovic.


Här är Irlands startelva:

Shay Given (Aston Villa);

John O'Shea (Sunderland), Sean St Ledger (Leicester City), Richard Dunne (Aston Villa), Stephen Ward (Wolves);

Aiden McGeady (Spartak Moscow), Glenn Whelan (Stoke City), Keith Andrews (West Bromwich Albion), Damien Duff (Fulham);

Kevin Doyle (Wolves), Robbie Keane (LA Galaxy)

STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic och de andra i landslaget kommer inte att petas ur landslagstruppen om de är tysta under nationalsången – det förklarade Erik Hamrén under landslagets presskonferens i går.

Senast förra veckan blev Adem Ljajic utskickad ifrån den serbiska truppen då han valde att inte sjunga den serbiska nationalsången innan landskampen mot Spanien. Men det kommer alltså inte hända någon av de svenska landslagsstjärnorna.

– Jag respekterar de spelare som inte sjunger fullt ut, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

"Alla behöver inte vara likadana"

Hamrén tvekar inte att hans spelare respekterar sitt land – oavsett om de sjunger eller inte.

– Alla behöver inte vara likadana. Jag kan visa respekt för det land jag har växt upp i även om jag inte sjunger nationalsången. Det är som med elever, några kan sitta och se väldigt intresserade ut och man tycker det är jättebra, sedan visar det sig att de har tänkt på vad de ska äta för middag. Sedan är det några som inte har sett intresserade ut, men lyssnat jättenoga. Det handlar om att visa respekt för landet och det kan jag garantera att alla gör.

"Kan inte bli större att ta en medalj med sitt land"

Och att just Zlatan inte skulle respektera sitt land även om han inte sjunger nationalsången ter sig otroligt. Trots att han har en drös av liga- och cupguld i tre europeiska toppligor tvekar han inte vilken medalj som skulle slå högst för honom.

– Tar vi medaljer här går det över alla priser jag vunnit. Att ta medalj med ditt land, det kan inte bli större. Det är en ära att få vara med i landslaget. Att få vinna och komma hem och möta de supportrarna. Det skulle slå allt. Allt.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!