Detta efter att Chelseabacken ska ha skrikit "you black cunt" till Rios lillebror Anton - ett fall som ska upp i rätten efter sommaren.
1 av 4
Detta efter att Chelseabacken ska ha skrikit "you black cunt" till Rios lillebror Anton - ett fall som ska upp i rätten efter sommaren. - Foto: Getty Images
John Terry och Rio Ferdinand uppges inte vara alltför goda vänner.
2 av 4
John Terry och Rio Ferdinand uppges inte vara alltför goda vänner. - Foto: Getty Images
Rio rasade på twitter när Martin Kelly kallades in i stället för Gary Cahill - men pudlade senare.
3 av 4
Rio rasade på twitter när Martin Kelly kallades in i stället för Gary Cahill - men pudlade senare. - Foto: Getty Images
Rio Ferdinand och Sol Campbell under VM 2006. Nu går den sistnämnde ut och ifrågasätter varför inte Rio får vara med i EM.
4 av 4
Rio Ferdinand och Sol Campbell under VM 2006. Nu går den sistnämnde ut och ifrågasätter varför inte Rio får vara med i EM. - Foto: Getty Images

Sol Campbell till Ferdinands försvar

Den gamle storbacken ifrågasätter fotbollförbundet efter petningen av Manchester Unitedstjärnan.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

LONDON. Soppan fortsätter. Rio Ferdinand petades först ur EM-truppen och fick inte ens chansen när Gary Cahill gick sönder - då kallades oprövade Martin Kelly in i stället. Nu går förre landslagsstjärnan Sol Campbell ut och ifrågasätter förbundets agerande.

"Hodgsons anledningar att ta ut de han tog ut var helt enkelt oförståeliga - Rio hade spelat bra för Manchester United. Han är i tydlig toppform och förtjänar en plats lika mycket som någon annan", skriver den förre landslagsbacken i en krönika i The Guardian.

"De kan ta tillbaka mina 73 landskamper"

Campbell menar att det inte finns någon annan förklaring än att uttagningen har att göra med rasistbråket (som efter EM ska upp i domstol) mellan John Terry och Rios lillebror Anton Ferdinand.

"Om det bevisas att Terry valdes framför Rio på grund av ras kommer jag att säga till FA att de kan ta tillbaka mina 73 landskamper och stryka mitt namn ur historieböckerna. Jag skulle inte vilja vara känd som någon som spelade för England längre", skriver han.

Ferdinands lagkamrat Patrice Evra sa till The Sun på onsdagen att han är förvånad över att Rio inte är med i EM men att det gynnar Frankrikes chanser.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!