Danskarna planerar att spela finalen den 1:a juli.
1 av 4
Danskarna planerar att spela finalen den 1:a juli.
Vinner det här gänget EM?
2 av 4
Vinner det här gänget EM?
Danmark inleder mot Holland.
3 av 4
Danmark inleder mot Holland.
Rommendahl tror på EM-final.
4 av 4
Rommendahl tror på EM-final.

Rutinerade danska spelare: Vi vinner EM

Dödens grupp skrämmer inte - många av de rutinerade spelarna höjer nu förväntningarna på Danmark.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

CHARKIV. 18.00 i kväll startar Danmarks EM-äventyr när man möter ett heltaggad, formtoppat och favorittippat Holland på Metaliststadion i Charkiv, Ukraina. Danska Ekstrabladet bad spelarna tippa EM - och något förvånande så tror många på en repris från 1992.

- Danmark vinner. Det krävs tur och hårt arbete, men då kan allt göras, säger Lasse Schöne, rutinerade Dennis Rommedahl och flera andra spelare, däribland Simon Poulsen:

- Jag tror Danmark kommer att vinna därför att vi har det bästa kollektivet.

Danmark fick kanske i EM:s svåraste lottning. I dödens grupp finns förutom Holland även Portugal och Tyskland. Något som mittbacken Daniel Agger inte missat. 27-åringen hoppas gå vidare - men till skillnad från sina lagkamrater står han ändå kvar med fötterna på jorden.

- Jag hoppas att vi gör det, men om det är realistiskt är en annan sak. Spanien är nog det bästa budet, säger Liverpoolspelaren.

EM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!