Xabi Alonso tror att italienarna har blivit bättre av "kaoset".
1 av 3
Xabi Alonso tror att italienarna har blivit bättre av "kaoset". - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
Siavoush Fallahi tror Andrea Pirlo blir Italiens farligaste vapen...
2 av 3
Siavoush Fallahi tror Andrea Pirlo blir Italiens farligaste vapen... - Foto: Alvaro Barrientos/AP/Scanpix
Siavoush Fallahi kommer följa kampen mellan kreatörerna, Xavi och Pirlo, extra noga.
3 av 3
Siavoush Fallahi kommer följa kampen mellan kreatörerna, Xavi och Pirlo, extra noga. - Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson

Två giganter möts

KRÖNIKA. Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi tror att matchen avgörs på mittfältet med Pirlo och Xavi i händelsernas centrum.


Troliga startelvor

Italien (3-5-2): Bonucci-De Rossi- Chiellini;

Maggio-Marchisio-Pirlo-Thiago Motta-Giaccherini; Balotelli Cassano

Spanien (4-2-3-1) Casillas: Arbeloa Piqué Ramos Alba: Busquets Alonso:

Mata Xavi Iniesta: Llorente

GDANSK. Italien-Spanien. Det skulle kunna vara en final, men turneringen har knappt börjat när de här två giganterna möts. Det handlar om den första omgången i grupp C. Det är de två senaste världsmästarna som möts. I EM 2008 slog Spanien ut Italien på straffar i kvartsfinalen.

De övervann sitt kvartsfinalmonster och vann sedan både EM och VM i följd. Ikväll möts de igen och det är det yttersta beviset på att EM 2012 är igång på riktigt.

Xabi Alonso säger i en intervju till Gazzetta dello sport att Spanien har studerat Italien och kommer spela sitt spel hur än Italien ställer upp. Han betonar även att Italienarna har betydligt mycket färre minuter i benen från den gångna säsongen, 16 931 enligt Xabi. Det här på grund av uteblivet europaspel för de italienska landslagsmännen.

När Xabi får veta att Spanien aldrig gjort mål på Italien i de tre matcher länderna har mött varandra i ett EM skrattar han och säger: "Det förvånar mig inte. Det ligger i era sportsliga gener".

Är det matchbilden vi kommer få se? Ett Spanien med bollinnehav och sidledsspel mot Italien som ligger djupt och är redo att ta vara på varje chans som ges. Troligtvis ja, men det kommer finnas många njutbara aspekter av matchen. Då jag kommer bevaka matchen på plats kommer jag hålla koll på mittfältskampen mellan två av de senaste årens bästa "Registe".

Kampen mellan kreatörerna, Xavi och Pirlo. Det är de här två som ska skapa och bygga upp chanserna för sina lag. De kommer bära sina lag på axlarna och det återstår att se vem som kan avgöra.

Italien kommer skakade från en spelskandal, Spaniens största kontrovers har varit att Soldado inte varit med i truppen. Kommer Italien stärkta ur situationen som 2006? Jag tvivlar faktiskt på att en liknande situation kan stärka ett lag. Italien kommer däremot stärkta av en stolt mästerskapshistoria och ett DNA där vinster sitter i ryggmärgen.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!