Luka Modric och de andra i det kroatiska landslaget bär en stor tyngd på sina axlar ifrån hemlandet.
1 av 5
Luka Modric och de andra i det kroatiska landslaget bär en stor tyngd på sina axlar ifrån hemlandet. - Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Ivan Turina känner "alla" spelarna: "I Kroatien känner alla, alla."
2 av 5
Ivan Turina känner "alla" spelarna: "I Kroatien känner alla, alla." - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Turina tror favoriterna Kroatien får det tufft mot Irland: "Irland spelar ofta 0–0.
3 av 5
Turina tror favoriterna Kroatien får det tufft mot Irland: "Irland spelar ofta 0–0. - Foto: Peter Morrison/SCANPIX
Vedran Corluka, som 2012 i och för sig var utlånad till Werder Bremen, brukar bjuda Turina på PL-biljetter.
4 av 5
Vedran Corluka, som 2012 i och för sig var utlånad till Werder Bremen, brukar bjuda Turina på PL-biljetter. - Foto: Darko Bandic/SCANPIX
Eduardo berättade bara för drygt en vecka sen att det är oroligt i den kroatiska truppen.
5 av 5
Eduardo berättade bara för drygt en vecka sen att det är oroligt i den kroatiska truppen. - Foto: Darko Bandic/SCANPIX

Turina: "Spelarna i Kroatien känner sig pressade"

Gnagets målvakt håller kontakten med sina vänner i det kroatiska landslaget.


Inför Irland–Kroatien

När?
20.45

Var?
Miejski-Stadion, Poznan. Kapacitet: 43 090.

Vilken kanal?
TV4 20.00

Skadade spelare:
Dejan Lovren, Ivica Olic och Ivo Ilicevic har fått lämna Kroatiens trupp på grund av skador. Vedran Corluka är osäker till spel.
Irland är skadefritt.

Senaste möte:
0-0, i en vänskapsmatch i augusti 2011.

Preliminär startelva, Kroatien:
(4-4-2): Stipe Pletikosa - Darijo Srna, Vedran Corluka, Josip Simunic, Ivan Strinic - Ivan Rakitic, Ognjen Vukojevic, Luka Modric, Niko Kranjcar - Mario Mandzukic, Nikica Jelavic.

Preliminär startelva, Irland:
(4-4-2): Shay Given – John O'Shea, Sean St. Ledger, Richard Dunne, Stephen Ward - Aiden McGeady, Glenn Whelan, Keith Andrews, Damien Duff - Robbie Keane, Kevin Doyle.

STOCKHOLM. En match i landslagströjan har det blivit för AIK:s 31-årige målvakt Ivan Turina. Även om det kanske låter magert har han bra koll och är till och med bra vän med flera av de kroatiska landslagsstjärnorna. Han spelade exempelvis med den största stjärnan av de alla – Luka Modric – i sex år i Dynamo Zagreb. Och han säger att han håller kontakten med de flesta i det kroatiska landslaget.

Kroatien är ett väldigt litet land. Alla känner alla, säger han till Nyheter24 innan han fortsätter:

– På våra sommar- och vinteruppehåll brukar vi försöka hitta på någonting som att spela fotboll på stranden eller vad som helst. Och Modric och (Vedran) Corluka brukar fixa Premier League-biljetter om jag vill besöka dem.

"Alla kroater räknar med Kroatien"

Turina berättar att de kroatiska spelarna känner stor press inför EM-turneringen. Särskilt på grund av intresset hemifrån.

– Alla kroater räknar med att Kroatien kommer gå långt i turneringen på grund av stjärnorna.

För bara drygt en vecka sen pratade Turina med den förre Arsenal- och numera Sjachtar-spelaren Eduardo. Den 29-årige brasilienfödde anfallaren berättade då att det var lite oroligt i truppen. Lagandan ska vara bra men det diskuteras mycket kring vilka som kommer få plats i startelvan. För förbundskaptenen Slaven Bilic mörkar den – även för spelarna – in i det sista.

"Viktig match – för sen väntar Italien och Spanien"

Turina, som kommer att följa matchen framför teven i Stockholm, tror att det blir tufft för Kroatien mot Irland i kväll. Även om han ser kroaterna som favoriter i matchen.

– Irland är ett väldigt bra lag som ofta spelar 0–0. Det är en viktig match för Kroatien för sen väntar Italien och Spanien. Kroatien är bättre än Irland, men man vet aldrig. Senast i går vann Danmark över Holland trots att Holland var mycket bättre.

En sak är åtminstone säker. 20:45 kommer AIK:s målvakt Ivan Turina hålla sina tummar för att Kroatien lyckas ta tre pinnar mot Irland.

/
EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.