Matadoren var på plats. - Foto: Matt Dunham / AP / SCANPIX
David Silva i duell med Emanuele Giaccherini. - Foto: Gero Breloer / AP / SCANPIX
3 av 5
Mario Balotelli hade ingen lyckad afton. - Foto: Getty Images
Prandellis succéinhoppare Di Natale gjorde 1-0 för Italien.
4 av 5
Prandellis succéinhoppare Di Natale gjorde 1-0 för Italien. - Foto: Getty Images
5 av 5
Anfallaren för dagen, Cesc Fabregas, kvitterade för Spanien i den 64:e minuten och räddade de regerande mästarna. - Foto: Getty Images

Spanien gjorde mål - utan anfallare

Fyra backar och sex mittfältare. Trots det lyckades spanjorerna kvittera Italiens ledning - men mer blev det inte.

Spanien-Italien 1-1 (0-0)

1-0 Antonio Di Natale (61).
1-1 Cesc Fabregas (64).

Varningar, Spanien: Jordi Alba, Alvaro Arbeloa, Fernando Torres. Italien: Mario Balotelli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Christian Maggio.

Domare: Viktor Kassai, Ungern.

Publik: 43 615 (Gdansk).

Spanien (4—2—3—1): Casillas — Arbeloa, Ramos, Pique, Alba — Busquets, Alonso — Xavi, Iniesta, Silva (Navas 64) — Fabregas (Torres 74).

Italien (3—5—2): Buffon — Bonucci, De Rossi, Chiellini — Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta (Nocerino 90), Giaccherini — Cassano (Giovinco 65), Balotelli (Di Natale 56).

GDANSK. Cesc Fabregas blev poängräddare när han sköt in 1-1 bakom Gianluigi Buffon. Spanjoren var mannen på allas läppar inför stormötet - mittfältaren stod uppskriven som lagets anfallare.

När den spanska startelvan presenterades var det utan Fernando Torres, Fernando Llorente och Alvaro Negredo - i stället fanns det sex mittfältare på planen. Men de lyckades göra mål ändå - det var först efter att Torres bytts in som det verkliga målsumpandet påbörjades. Chelseaanfallaren hade flera bra chanser men saknar självförtroende just nu.

Italien tog ledningen i den 60:e minuten efter ett succéinhopp av Antonio Di Natale. Bara ett par minuter efter att han ersatt Mario Balotelli kom Udinesespelaren fri med Iker Casillas och satte snyggt 1-0 i det bortre hörnet.

Även Italien hade en spelare på en ovan position. Daniele De Rossi, mittfältare i Roma, spelade mittback men med bravur.

"Hur kan man ställa upp utan anfallare?"

Spanienexperten, Gary Sundgren som förutspådde en spansk seger var inte nöjd med "La Rojas" startelva.

- Hur kan man ställa upp utan anfallare, frågar sig Sundgren.

- Lite fotboll borde han fatta Del Bosque. Han borde ha slängt in Llorente eller Torres tidigare.

Fernando Torres kom in i den 74 minuten och gjorde ett "bra inhopp" enligt Sundgren.

- Jag tror att han kommer få starta nästa match, Silva får sitta på bänken och Fabregas spela som släpande anfallare.

Så var matchen minut för minut.

/
/
/
/
EM

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.