"Jag spelade med honom i Dinamo Zagreb och det är en otroligt bra kille. Han var den bästa strikern i ligan". - Foto: Clive Mason/Getty
Här chippar Nikica Jelavic in 2-1.
Här chippar Nikica Jelavic in 2-1. - Foto: Clive Mason/Getty
Och även han firade rejält.
Och även han firade rejält. - Foto: Clive Mason/Getty
Mandzukic gjorde både 1-0 och 3-1 när Kroatien vann mot Irland. Nu hyllas han av gamle klubbkompisen Ivan Turina. - Foto: Anja Niedringhaus/Scanpix

Hans huvud sänkte Irland

Wolfsburganfallaren Mario Mandzukic blev stor matchhjälte när hans Kroatien visade att de är ett nummer för stort för Irland.

Irland - Kroatien 1-3

0—1 Mario Mandzukic (3), 1—1 Sean St Ledger (19), 1—2 Nikica Jelavic (43), 1—3 Mario Mandzukic (48).

Varningar, Irland: Keith Andrews. Kroatien: Luka Modric, Niko Kranjcar.

Domare: Björn Kuipers, Holland.

Publik: 43 090 (Poznan).

POZNAN. De irländska supportrarna hade dukat upp för fest, men det fanns en man som ville att de skulle få dricka gravöl i stället. Bara tre minuter in i matchen hade Kroatiens Mario Mandzukic presenterat sig.  Anfallaren nickade in en ett inlägg från Darijo Srna.

– Det var riktigt kul att Mandzukic gick göra mål. Jag spelade med honom i Dinamo Zagreb och det är en otroligt bra kille. Han var den bästa strikern i ligan, säger AIK-målvakten Ivan Turina till Nyheter24.

Målet var Wolfsburgsspelarens sjätte i den kroatiska landslagströjan, men det skulle komma ett till.

Dessförinnan hann båda lagen göra varsitt mål. I den 19 minuten kvitterade Sean St Ledger - även det på nick.

Efter målet lyfte sig Irland och det såg ut att bli en jämn match - till dess att Jelavic gjorde 1-2 efter en usel rensning alternativt felpass av vänsterbacken Stephen Ward.

Stolpe och Given in för Mandzukic

I den 48:e minuten gjorde han sitt andra mål med skallen, då han nickade in 1-3 via stolpen och Shay Given.

Efter det målet var matchen i stort sett över i och Irland orkade aldrig resa sig. I slutet av matchen fick den 186 cm långa anfallaren en smäll och haltade av planen. Men matchhjälten kunde slutföra matchen och kan bli mycket nyttig för Kroatien i EM.

– Vi gör en otroligt bra match och vinsten betyder mycket för oss. Vi var tvungna att ta tre poäng för nu möter vi Italien och Spanien och det kommer att bli mycket svårt, säger Turina.