Siavoush Fallahi blev imponerad av De Rossi, Pirlo och Iniesta.
1 av 6
Siavoush Fallahi blev imponerad av De Rossi, Pirlo och Iniesta. - Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson
Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi tycker att Pirlo vann "Kreatörernas kamp" mot Xavi
2 av 6
Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi tycker att Pirlo vann "Kreatörernas kamp" mot Xavi - Foto: Privat
"Spanjorerna sjöng, hoppade och spred glädje runt sig."
3 av 6
"Spanjorerna sjöng, hoppade och spred glädje runt sig." - Foto: Privat
Siavoush Fallahi var på plats tidigt utanför arenan för att prata med både italienska och spanska supportrar.
4 av 6
Siavoush Fallahi var på plats tidigt utanför arenan för att prata med både italienska och spanska supportrar. - Foto: Privat
Sia: "Summa summarum är alla nöjda. Supportrarna fick se en underhållande match med extremt skickliga fotbollsspelare och många chanser.
5 av 6
Sia: "Summa summarum är alla nöjda. Supportrarna fick se en underhållande match med extremt skickliga fotbollsspelare och många chanser. - Foto: Privat
Martin, Anton, Patric var också på plats.
6 av 6
Martin, Anton, Patric var också på plats. - Foto: Privat

Slutet gott, allting gott

KRÖNIKA. Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi följde matchen mellan Spanien-Italien och Xavi-Pirlo.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

GDANSK. Anton, Patric och Martin hette de tre grabbarna som var med in på arenan i går. Till skillnad från mig kom de inte tvåa i en tävling, tvärtom. De vann en tävling som Wellin & Co arrangerade för alla sina återförsäljare, i priset ingick flyg, hotell och grymma matchbiljetter! Som de njöt. Vi tog oss till arenan väldigt tidigt, så tidigt att grindarna inte ens hade öppnat när vi var framme.

Det ledde till trevliga pratstunder med både italienska och spanska supportrar. Båda ländernas supportrar var väldigt ödmjuka och hade stor respekt för motståndaren. När vi kom in på arenan välkomnades vi av ett rött hav. Spanjorerna sjöng, hoppade och spred glädje runt sig. Italienarna var mer anonyma, många italienska ultras bojkottar EM på grund av slakten av hundar inför mästerskapet. Spanien vann läktarkampen, men de var också väldigt många fler!

Matchen då? Vi imponerades tidigt av De Rossi, Pirlo och Iniesta. De två italienarna för deras trygghet och rörelse med boll. Iniesta för bollbehandlingen och sättet han tar sig förbi sina motståndare på. Kreatörernas kamp mellan Xavi och Pirlo då? Pirlo tog den här bataljen i och med sin assist till Di Natale. Förhoppningsvis blir det en till match dem här två emellan senare i turneringen. Supportrarna då? Italienarna blev tokiga på slarvfelen som gjordes av de egna spelarna och spanjorerna ville se fler avslut.

Många gånger känns det som att Spanien vill passa in bollen i mål, annat blev det när Torres kom in och gav anfallet en tydlig referenspunkt. Att se Spanien spela fotboll live är imponerande. De är otroligt skickliga på små ytor. Det ser ut som att de ska tappa boll ena sekunden och den andra sekunden har de med fyra snabba passningar tagit sig ur knipan. Fantastiskt men deras fotboll är inte oövervinnlig, om de blir lite mer konkreta däremot. Efter matchen snackade italienarna och var väldigt nöjda med allt förutom Balotelli. De förväntningar som finns på den här spelaren är enorma, men han lyckas inte infria de och han lyckas även irritera många av supportrarna med sitt nonchalanta sätt att spela på. Ska Balotelli slå igenom i den här turneringen måste han skärpa sig.

Summa summarum är alla nöjda. Supportrarna fick se en underhållande match med extremt skickliga fotbollsspelare och många chanser. De båda länderna plockade med sig en poäng var och visade upp ett spel som lovar gott. Den som var gladast för dagen? Martin som fick en snygg bild med självaste Antonio Conte på plats. Alla prossima!

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

3 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.