Frankrike har stjärnor som Karim Benzema och Franck Ribéry.
1 av 4
Frankrike har stjärnor som Karim Benzema och Franck Ribéry. - Foto: David Vincent/SCANPIX
Laurent Blanc ser inte Frankrike som favoriter i grupp D.
2 av 4
Laurent Blanc ser inte Frankrike som favoriter i grupp D. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
"Vi är på samma nivå som de andra."
3 av 4
"Vi är på samma nivå som de andra." - Foto: Laurent Cipriani/SCANPIX
"England kommer att vara väl förberedda, var så säkra."
4 av 4
"England kommer att vara väl förberedda, var så säkra." - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX

Blanc: "Glöm inte att vi var lägst rankat"

Den franska förbundskaptenen vill tona ned förväntningar på laget.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. De flesta ser Frankrike som givna favoriter till gruppsegern. Med stjärnor som Karim Benzema, Franck Ribéry och Samir Nasri är också pressen från hemlandet stor när fransmännen i dag går in i turneringen. Men förbundskaptenen Laurent Blanc vill tona ned förväntningar på sitt lag inför matchen mot England – trots att laget inte har förlorat på 21 matcher.

– Det är naturligt och logiskt att vi i Frankrike inte har samma ambitioner som Tyskland eller Spanien, säger Blanc enligt L'Equipe och fortsätter:

– Många glömmer bort att våra resultaten de senaste åren inte tillåter oss ha samma ambitioner som favoriterna till EM-segern. Det säger jag inte för skojs skull utan för att det är det realistiska. Jag har hört att det ska finnas favoriter i den här gruppen, men jag håller inte med om det. Under lottningen var vi placerade i den fjärde hatten, det betyder något. Vi är på samma nivå som de andra.

Varnar för England

Blanc tycker att Frankrikes förberedelser innan EM har varit bra men han vill också lyfta ett varningens finger för England.

– England har en ny tränare och har haft skadeproblem. Men vi har också fått vår beskärda del av problem. England kommer att vara väl förberedda, var så säkra. De vill alltid vinna och än mer mot Frankrike. Detta är en lika viktig match för dem som det är för oss, säger Blanc.

Matchen börjar 18.00 och sänds i TV4.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!