Fredag 23 Apr
Stockholm

SVT-expertens frisyrattack mot Ukraina

Så här ser Johanna Frändéns frisyr ut i studion inför Ukraina-Sverige - en passning till regimens fängslande av oppositionspolitikern Julia Tymosjenko.
1 av 2
Så här ser Johanna Frändéns frisyr ut i studion inför Ukraina-Sverige - en passning till regimens fängslande av oppositionspolitikern Julia Tymosjenko. Foto: Faksimil SVT
Julia Tymosjenko.
2 av 2
Julia Tymosjenko. Foto: Sergei Chuzavkov / AP / SCANPIX

Johanna Frändén kom till SVT-studion med håret uppsatt precis som den fängslade oppositionspolitikern Julia Tymosjenko.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. I Ukraina sitter oppositionspolitikern och tidigare premiärministern Julia Tymosjenko fängslad. Inför Sveriges premiärmöte med landet i EM valde SVT-experten Johanna Frändén att komma till studion med håret uppsatt i flätor på samma sätt som Tymosjenko.

Inför EM i Ukraina har mycket vikt lagts vid frågor om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet i landet. För 21 dagar sedan twittrade Johanna Frändén:

"Har seriösa planer på att be sminkkvinnorna på SVT att fixa Julia-fläta till Sverige–Ukraina. Som stöd."

Hon höll sitt ord. Och tycker inte att det går emot hennes uppdrag som expert i studion.

– Det är inte ett politiskt ställningstagande till höger eller vänster. Det är en solidaritetshandling för Julia Tymosjenko, som inte fått en rättvis rättegång, säger Frändén till SVT Nyheter.

Tymosjenko sitter just nu av ett sjuårigt fängelsestraff som hon dömdes till i oktober 2011 för "maktmissbruk". Flera länders regeringar, däribland Sveriges, har valt att inte skicka några representanter till EM i Ukraina på grund av situationen i landet.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela