Stockholm

Rami: "Man har inte råd att tappa Sjevtjenko så där"

Det blev förlust i EM-premiären mot Ukraina. Rami Shaaban menar att det var sättet att hantera Andrij Sjevtjenko som fällde landslaget.
1 av 3
Det blev förlust i EM-premiären mot Ukraina. Rami Shaaban menar att det var sättet att hantera Andrij Sjevtjenko som fällde landslaget.
Sjevtjenko satte båda de ukrainska målen.
2 av 3
Sjevtjenko satte båda de ukrainska målen. Foto: Daniel Stiller / Bildbyran
Då hade Zlatan Ibrahimovic gjort 1-0 framspelad av Kim Källström.
3 av 3
Då hade Zlatan Ibrahimovic gjort 1-0 framspelad av Kim Källström. Foto: Ivan Sekretarev/Scanpix

SNABBANALYS. Nyheter24:s EM-krönikör om premiärförlusten - och att det nu krävs ett mirakel för att gå vidare.


Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Första halvlek var vi så otroligt ängsliga och stillastående. Vi gjorde det inte lätt för varandra och här lyser det igenom att det är många i denna elva som startade som inte varit med om stora mästerskap tidigare tyvärr.

Den energi som Hamrén och Co fått in var som bortblåst i första. Vi ska vara glada att vi fortfarande hade noll-noll trots Zlatans nick i stolpen. Otroligt vad osynliga Elm och Kim var i mitten och mängden av långbollar har jag aldrig sett vårt kära landslag slå någonsin tror jag.

Tryggheten i vårt kunnande fanns liksom inte där. I andra får vi en kanonstart genom ett mycket bra inlägg av Sebastian Larsson som hittar Kim som så kyligt hittar Zlatan som öppnar denna turnering för oss med ett mål precis som han gjorde i EM 2008 mot Grekland men tyvärr så kvitterade Ukraina genom deras stjärna Andrij Sjevtjenko som gör ett mycket bra löpning i boxen som är svår att försvara sig emot och Olof Mellberg hamnade lite efter.

Om inte det var nog så gör även Sjevtjenko sitt andra för kvällen på en hörna som vi återigen tappar honom och det har man inte råd med i dessa sammanhang. Vi gör helt korrekta byten när vi sätter in Anders Svensson som hela tiden vill ha boll och det märktes när han kom in att vi får ett mycket tryggare och lugnare spel. Jag ville att han skulle ha startat och med facit i hand så skulle det ha varit bäst för Sverige. Chippen kommer också in och gör det riktigt bra, visst att komma in när vi jagar mål är ganska tacksamt men tar inget ifrån honom.

Nu krävs det ett mirakel

Mellbergs smalben var så när att kunna ge oss en kvittering på övertid men vi hade inte turen eller skickligheten idag tyvärr. Tycker synd om Rosenberg som springer något kopiöst men får inte några lätta bollar att jobba med och det liksom inte klickade i samspelet med Zlatan och det är nästan ett måste om anfallsspelet ska funka.

För att konkludera denna match så måste jag motvilligt skriva att Ukraina vinner rättvist och planens två giganter fanns tyvärr i Ukraina i Sjevtjenko och Tymosjtjuk. Jag skrev i mitt tidigare inlägg att om Sverige förlorar denna match krävs det ett mirakel för att gå vidare från gruppen men det sista som överger en är hoppet.

Mina frågetecken innan matchen kvarstår tyvärr och inget av de blev till utropstecken.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.