På onsdagen möter Robben flera lagkamrater, till exempel Manuel Neuer, Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger och Philipp Lahm.
1 av 4
På onsdagen möter Robben flera lagkamrater, till exempel Manuel Neuer, Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger och Philipp Lahm. - Foto: Kerstin Joensson / AP / SCANPIX
Gladare miner bland tyskarna efter 1-0-segern över Portugal.
2 av 4
Gladare miner bland tyskarna efter 1-0-segern över Portugal. - Foto: Armando Franca / AP / SCANPIX
Holland föll tungt med 0-1 mot ett defensivt skickligt danskt lag.
3 av 4
Holland föll tungt med 0-1 mot ett defensivt skickligt danskt lag. - Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / SCANPIX
Robben deppar efter premiärförlusten mot Danmark. Nu har han stor respekt för tyskarna.
4 av 4
Robben deppar efter premiärförlusten mot Danmark. Nu har han stor respekt för tyskarna. - Foto: Michael Probst / AP / SCANPIX

Robben: "Tyskland är alltid starka"

Han är lagkamrat med flera av de tyska stjärnorna - nu hyllar Arjen Robben Tyskland inför onsdagens match.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KHARKIV. Holland är piskade att vinna stormatchen mot Tyskland för att ha någon chans att ta sig vidare från "Dödens grupp". Och efter att kanske ha underskattat Danmark i premiären är holländarna fullt medvetna om vilket motstånd som väntar.

– De kom trea i VM och laget är fortfarande ungt, fräscht och i form. Tyskland är alltid fysiskt starka och har en fantastisk uthållighet, säger Arjen Robben, som till vardags spelar med flera av de tyska stjärnorna i Bayern München, till De Telegraaf.

Bär med sig finalförlusterna

I den första matchen i EM missade Robben det mesta, precis som i Champions League-finalförlusten mot Chelsea med Bayern. Men holländaren vill inte prata finalförluster (Holland förlorade ju även VM-finalen 2010).

– Man kan göra en stor grej av det, det är så det gått. Men om du inte spelar dem kan du inte förlora dem, säger han och fortsätter:

– Jag bär det inte med mig, men det är klart att det känns när du missar chansen att vinna de två största troféerna som finns. Jag var så nära. Den sista mot Chelsea var absurd.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!