Men nu försöker förbundskapten Blokhin tona ned hans betydelse för laget.
1 av 2
Men nu försöker förbundskapten Blokhin tona ned hans betydelse för laget. - Foto: Getty Images
Nationalikonen Sjeva blev stor matchhjälte mot Sverige.
2 av 2
Nationalikonen Sjeva blev stor matchhjälte mot Sverige. - Foto: Getty Images

Försöker tona ned Sjeva-hysterin: "Är en vanlig människa"

Ukrainas förbundskapten vill inte hissa sin lagkapten till skyarna inför mötet med Frankrike.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

DONETSK. Nationalikonen och landslagets lagkapten Andrij Sjevtjenko gjorde båda målen mot Sverige. Men inför Ukrainas andra match mot Frankrike försöker förbundskapten Oleg Blokhin tona ned förväntningarna.

– Han är en vanlig människa. Han är bara en av de 23 spelare som jag har att förfoga över, sa Blokhin på gårdagens presskonferens enligt Fifa.com.

Sedan la förbundskapten dock till följande:

– Men han visar upp bra exempel på professionalism genom att visa att man kan spela fotboll även i hans ålder. Det är att vara en bra förebild för de unga spelarna.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!