Onsdag 21 Apr
Stockholm

Kroatiens vädjan: "Straffa oss inte"

Under matchen mot Italien stoppades inte bara spelet under några minuter på grund av en bengal.
1 av 4
Under matchen mot Italien stoppades inte bara spelet under några minuter på grund av en bengal. Foto: Gregorio Borgia/SCANPIX
Det kroatiska fotbollsförbundet ber Uefa om nåd.
2 av 4
Det kroatiska fotbollsförbundet ber Uefa om nåd. Foto: Anja Niedringhaus/SCANPIX
De kroatiska fansen skrek även rasistiska slagord och hade med rasistiska symboler till arenan.
3 av 4
De kroatiska fansen skrek även rasistiska slagord och hade med rasistiska symboler till arenan. Foto: Anja Niedringhaus/SCANPIX
Men ber alltså det kroatiska fotbollsförbundet Uefa att inte bestraffa landslaget.
4 av 4
Men ber alltså det kroatiska fotbollsförbundet Uefa att inte bestraffa landslaget. Foto: Anja Niedringhaus/SCANPIX

Efter fansens rasistiska slagord och symboler i matchen mot Italien riskerar Kroatien att straffas av Uefa – men nu ber de om förlåtelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Grupp C

1 Spanien    fyra poäng    5-1

2 Kroatien    fyra poäng    4-2    

3 Italien    två poäng    2-2

4 Irland    noll poäng    1-7

ZAGREB. Kroatien riskerar att få repressalier av Uefa efter fansens rasistattack mot Italien i torsdags. Fansen slängde bland annat in en banan på planen, skrek rasistiska slagord och hade rasistiska symboler med på arenan. Uefas disciplinära organ kommer med dom mot landslaget på tisdag – men nu ber alltså det kroatiska fotbollsförbundet Uefa om nåd.

– Det kroatiska fotbollsförbundet vädjar till Uefa om att inte straffa det kroatiska landslaget. I flera år har det kroatiska landslaget varit i världstoppen i fotboll på grund av sina prestationer och sitt beteende, både på och av planen. Vi associerar oss inte med de fans, som faktiskt inte är fans utan huliganer, som borde bli isolerade från alla sportrelaterade mästerskap, skriver de i ett öppet brev på den officiella hemsidan.

Det kroatiska fotbollsförbundet fördömer de fans som har tagit del av rasistiska aktiviteter under matchen mot Italien och förklarar att de stödjer Uefas arbete mot rasismen.

– Det kroatiska fotbollsförbundet, landslaget och ledarstaben stödjer allt det arbete som Uefa gör när de identifierar individer vars beteende förstör mästerskapets anseende, oavsett vilket land de kommer ifrån, skriver de på den officiella hemsidan.

Redan direkt efter matchen mot Italien fick det kroatiska fotbollsförbundet böta 25 000 euro för att de försenade matchen med en bengal. På tisdag kan de alltså straffas återigen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela