I den 35:e minuten nickade Antonio Cassano in 1-0.
I den 35:e minuten nickade Antonio Cassano in 1-0. - Foto: Getty
2 av 5
Shay Given var på bollen, men lyckades inte styra undan den. - Foto: Jamie McDonald/Getty
Cassano mötte en hörna och skarvade in bollen bakom Shay Given.
3 av 5
Cassano mötte en hörna och skarvade in bollen bakom Shay Given. - Foto: Sergey Ponomarev/Scanpix
Lagkamraterna klappar om Cassano.
4 av 5
Lagkamraterna klappar om Cassano. - Foto: Sergey Ponomarev/Scanpix
Maro Balotellis konstmål i 90:e minuten betydde 2-0.
5 av 5
Maro Balotellis konstmål i 90:e minuten betydde 2-0. - Foto: Antonio Calanni/Scanpix

Cassano och Balotelli hjältar när Italien gick vidare

Antonio Cassano och Mario Balotelli målskyttar när Italien slog Irland med 2-0.

4. Irland 0 poäng

POZNAN. Italien är vidare till kvartsfinal i EM efter 2-0 mot Irland i grupp C:s sista omgång. Men italienarna var länge illa ute mot Irland som pressade på rejält mot slutet.

Italien inledde matchen klart bäst och Antonio Cassano nickade in 1-0 i den 35:e minuten. Men sedan tappade Italien intensitet och bjöd in Irland i matchen. Irland, anförda av tusentals fans, skakade om Italien i andra halvlek och var flera gånger nära att kvittera.

I den 90:e minuten avgjorde dock Mario Balotelli matchen med ett riktigt drömmål. Manchester City-stjärnan dundrade in 2-0 på volley bakom en chanslös Shay Given.

Italien går vidare tillsammans med Spanien som besegrade Kroatien med 1-0.