Petr Cech är därför kanske den viktigaste spelaren i det tjeckiska laget.
1 av 27
Petr Cech är därför kanske den viktigaste spelaren i det tjeckiska laget. - Foto: Petr David Josek/SCANPIX
2 av 27
Cristiano Ronaldo gjorde två mål mot Holland i den sista gruppspelsmatchen och går in med stort självförtroende inför kvällens kvartsfinal mellan Portugal och Tjeckien. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX
3 av 27
I Tjeckien får stjärnan Tomas Rosicky starta på bänken på grund av sina hälseneproblem. - Foto: Petr David Josek/SCANPIX
4 av 27
Ett polskt fan med en enormt stor hatt på väg till matchen mellan Tjeckien och Portugal. - Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
Portugisiska fans utanför Nationalstadion i Warszawa.
5 av 27
Portugisiska fans utanför Nationalstadion i Warszawa. - Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
Utsmyckade fans.
6 av 27
Utsmyckade fans. - Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
7 av 27
Legendarerna Eusebio och Luis Figo var på plats i Warszawa och hejade på sina landsmän. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Portugals startelva.
8 av 27
Portugals startelva. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Tjeckiens startelva.
9 av 27
Tjeckiens startelva. - Foto: Jon Super/SCANPIX
Bruno Alves vinner nickduellen mot Milan Baros.
En svanhopp (?) av Darida i Tjeckien. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Ronaldo tar sig förbi Tjeckiens utropstecken Gebre Sellasie.
14 av 27
Ronaldo tar sig förbi Tjeckiens utropstecken Gebre Sellasie. - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Tjeckerna ser inte överlyckliga ut över att Ronaldo söker en frispark.
15 av 27
Tjeckerna ser inte överlyckliga ut över att Ronaldo söker en frispark. - Foto: Shaun Botterill/Getty Images
Ronaldo har sina beundrare.
16 av 27
Ronaldo har sina beundrare. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Jiracek diskuterar med domare Howard Webb.
17 av 27
Jiracek diskuterar med domare Howard Webb. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Contreaeo var en av Portugals bästa spelare i matchen.
18 av 27
Contreaeo var en av Portugals bästa spelare i matchen. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
19 av 27
Ronaldo fick frispark emot sig då han var för hård i en närkamp – men han avslutade innan Webb blåste. - Foto: Antonio Calanni/SCANPIX
Nani fick gult kort i den första halvleken av Howard Webb.
20 av 27
Nani fick gult kort i den första halvleken av Howard Webb. - Foto: Alex Grimm/Getty Images
Ronaldo försökte sig på en cykelspark i den första halvleken.
21 av 27
Ronaldo försökte sig på en cykelspark i den första halvleken. - Foto: Michael Steele/Getty Images
22 av 27
...han blev till och med utburen på bår. In kom Hugo Almeida istället i den 40:e minuten. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Helder Postiga skadade sig i den första halvleken...
23 av 27
Helder Postiga skadade sig i den första halvleken... - Foto: Jon Super/SCANPIX
Cech hade stolparna med sig. Här Ronaldos frispark i den andra halvleken.
24 av 27
Cech hade stolparna med sig. Här Ronaldos frispark i den andra halvleken. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Och så besviken var Ronaldo efter den stolpträffen.
25 av 27
Och så besviken var Ronaldo efter den stolpträffen. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
26 av 27
Inbytte Almeida nickade visserligen in bollen i mål men målet korrekt bortdömt för offside i den andra halvleken. - Foto: Gero Breloer/SCANPIX
Ronaldo tog Portugal till semifinal i EM.
27 av 27
Ronaldo tog Portugal till semifinal i EM. - Foto: Armando Franca/SCANPIX

Ronaldo nickade Portugal till semifinal

Portugiserna vann med 1-0 efter ett nickmål av Cristiano Ronaldo. Så här var matchen minut för minut.

När?
20.45

Var?
Nationalstadion i Warszawa. Kapacitet: 58 500.

Vilken kanal?
SVT1, klockan 20.00.

Tidigare möten:
Elva matcher.
Lagen har vunnit fyra matcher var och spelat tre oavgjorda. Portugal vann med 3–1 i gruppspelet mot Tjeckien i EM 2008.

Läget i lagen:
I Portugal ska alla spelare vara redo för spel medan Tjeckiens nyckelspelare Tomas Rosicky troligen missar matchen med hälseneproblem.

Tjeckiens startelva
(4-2-3-1):
 Cech – G. Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky -Hubschman, Plasil – Jiracek, Darida, Pilar – Baros

Portugals startelva
(4-3-3): Rui Patricio – Pereira, Alves, Pepe, Coentrao – Veloso, Moutinho, Meireles – Nani, Postiga, Ronaldo.

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.