1 av 4
Samaras kvitterade i den 55:e minuten men på 13 minuter avgjorde sedan Tyskland. - Foto: Thanassis Stavrakis/SCANPIX
Miroslav Klose gjorde mål i Tysklands 4–2-vinst mot Grekland.
2 av 4
Miroslav Klose gjorde mål i Tysklands 4–2-vinst mot Grekland. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Reus gjorde även han mål firade genom att dansa med Boateng.
3 av 4
Reus gjorde även han mål firade genom att dansa med Boateng. - Foto: Thanassis Stavrakis/SCANPIX
4 av 4
Och fick fira att de gick till semifinal. Där möter de vinnarna mellan England och Italien. - Foto: Thanassis Stavrakis/SCANPIX

Kvitteringen väckte Tyskland – krossade Grekland

Som förväntat vann Tyskland enkelt med 4–2 mot Grekland.

Tyskland–Grekland 4–2 (1–0)

Målen: 1–0 (39) Philip Lahm, 1–1 (55) Georgios Samaras, 2–1 (61) Sami Khedira, 3–1 (68) Miroslav Klose, 4–1 (74) Marco Reus, 4–2 (89) Dimitris Salpingidis.

Bollinnehav: 71-29.

Skott: 24–9.

Skott på mål: 14–5.

DONETSK. Överraskningen Grekland fick en tuff match mot Tyskland. I hela den första halvleken låg Grekland på försvar medan Tyskland skapade målchans på målchans. Men trots att den grekiske målvakten Michal Sifakis såg oerhört darrig ut dröjde det ända fram till den 39:e minuten innan Tyskland fick hål på honom. Och det var snyggt.

Lahm satte 1–0 a la VM 2010

"Veteranen" Philip Lahm fick en drömträff a la Costa Rica i VM 2006 och spräckte den tyska nollan i målprotokollet. Därefter såg det ut som att tyskarna skulle vandra hem matchen i den andra halvleken – vilket de till slut också gjorde – men det behövdes en kalldusch för att de skulle vakna till liv igen.

Grekland kvitterade nämligen i den 55:e minuten på en kontring genom Celtic-spelaren Georgios Samaras. Men det var bara en sista andning för grekerna.

Tre mål på 13 minuter

Tyskland inledde sedan en kavalkad av mål – två av dem från de fyra nya spelarna i startelvan.

Sami Khedira satte 2–1 sex minuter efter grekernas kvittering och sedan var det Marco Reus och Miroslav Kloses tur. Oerhört snygga mål allihopa och totalt var det bara 13 minuter mellan dem. Att sedan Grekland snyggade till siffrorna med minuten kvar av matchen på straff betydde inte mycket för matchen. Tyskland var förtjänta av segern samtidigt som grekerna inte gjorde bort sig.

Tyskland vann med 4–2 och går därmed till semifinal, där får de antingen möta Italien eller England.

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.