Fredag 23 Apr
Stockholm

Xabi Alonso stor hjälte när Spanien vann

De spanska spelarna firar 1-0-målet.
1 av 7
De spanska spelarna firar 1-0-målet. Foto: Martin Rose/Getty
Här nickar Xabi Alonso in 1-0 till Spanien i den 19:e minuten.
2 av 7
Här nickar Xabi Alonso in 1-0 till Spanien i den 19:e minuten. Foto: Laurence Griffiths/Getty
Xabi Alonsi var i extas efter målet.
3 av 7
Xabi Alonsi var i extas efter målet. Foto: Alex Livesey/Getty
Hugo Lloris slängde sig men lyckas inte nå nicken som studsade i backen en gång.
4 av 7
Hugo Lloris slängde sig men lyckas inte nå nicken som studsade i backen en gång. Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
Mot slutet av första halvlek skapade Frankrike ett par heta chanser. Först ut var Yohan Cabaye vars frispark var så här nära att gå in.
5 av 7
Mot slutet av första halvlek skapade Frankrike ett par heta chanser. Först ut var Yohan Cabaye vars frispark var så här nära att gå in. Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix
I den andra halvleken var Cesc Fabregas så här nära att runda Hugo Lloris och slå in 2-0. Men målvakten lyckades få undan bollen.
6 av 7
I den andra halvleken var Cesc Fabregas så här nära att runda Hugo Lloris och slå in 2-0. Men målvakten lyckades få undan bollen. Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix
I den 90:e minuten fälldes Pedro och domaren blåste straff. Xabi Alonso gjorde inget misstag och sköt in sitt andra mål för kvällen.
7 av 7
I den 90:e minuten fälldes Pedro och domaren blåste straff. Xabi Alonso gjorde inget misstag och sköt in sitt andra mål för kvällen. Foto: Martin Rose/Getty

De regerande mästarna Spanien stormar vidare i EM. Xabi Alonso blev stor matchhjälte mot Frankrike med två mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Spanien-Frankrike

1-0 Xabi Alonso (19)
2-0 Xabi Alonso (90)

Domare: Rizzoli, Italien
Publik: 48 000

Semifinaler
Tyskland-England/Italien
Spanien-Portugal

DONETSK. Frankrike är utslaget ur EM efter förlust mot Spanien med 2-0. De rödgula mästarna var det klart bättre laget och kontrollerade matchen fullt ut.

Redan i den sjätte minuten sprang Cesc Fabregas sig fri och revs ner av Gael Clichy. De spanska spelarna ville ha straff men domaren friade. Ledningsmålet kom dock bara 13 minuter senare.

Frankrike var blekt

Högerbacken Jordi Alba rundade Laurent Koscielny och slog in ett perfekt inlägg till Xabi Alonso som nickade in 1-0.

I den andra halvleken tryckte Frankrike upp laget och pressade för en kvittering. Men det spanska försvaret och målvakten Iker Casillas höll undan. Och i den 90:e minuten fick Spanien straff efter att Pedro Rodriguez fällts i straffområdet. Xabi Alonso gjorde inget misstag och 2-0 var ett faktum.

– Trots att vi inte skapade så många målchanser lyckades vi vinna. Jag är mycket nöjd med min insats och mina två mål, säger Xabi Alonso.

Får möta Portugal i semifinal

Frankrike är utslaget och för Spanien väntar Portugal i semifinal. I den andra semifinalen möter Tyskland Italien eller England.

– Det är en match på liv och död. Jag känner Cristiano Ronaldo utan och innan. Vi har spelat ihop hela säsongen och vi är inga fiender. Det viktigaste är att vi vinner, avslutade Alonso.

Kommentera
Kopiera länk
Dela