Ingen rivalitet där inte. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix
Och målade. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
Spanjorerna hade ett litet övertag. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
6 av 23
Fantastiska ansiktsmålningar. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/Scanpix
Laurent Blanc såg bekymrad ut under den första halvleken.
7 av 23
Laurent Blanc såg bekymrad ut under den första halvleken. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix
Det var många tomma platser på arenan minuterna före avspark.
8 av 23
Det var många tomma platser på arenan minuterna före avspark. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
Spaniens startelva.
9 av 23
Spaniens startelva. - Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix
Frankrikes startelva.
10 av 23
Frankrikes startelva. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix
I den första halvleken föll Cesc Fabregas i en närkamp med Gael Clichy.
11 av 23
I den första halvleken föll Cesc Fabregas i en närkamp med Gael Clichy. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
12 av 23
Barcelonaspelaren ville ha straff och viftade ivrigt mot domaren som valde att inte blåsa. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
De spanska spelarna firar 1-0-målet.
13 av 23
De spanska spelarna firar 1-0-målet. - Foto: Martin Rose/Getty
Här nickar Xabi Alonso in 1-0 till Spanien i den 19:e minuten.
14 av 23
Här nickar Xabi Alonso in 1-0 till Spanien i den 19:e minuten. - Foto: Laurence Griffiths/Getty
Xabi Alonsi var i extas efter målet.
15 av 23
Xabi Alonsi var i extas efter målet. - Foto: Alex Livesey/Getty
16 av 23
Hugo Lloris slängde sig men lyckas inte nå nicken som studsade i backen en gång. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
17 av 23
Sedan tappade Iker Casillas en hörna och Frankrike kunde sånär peta in kvitteringen. - Foto: Ivan Sekretarev/AP/Scanpix
18 av 23
Mot slutet av första halvlek skapade Frankrike ett par heta chanser. Först ut var Yohan Cabaye vars frispark var så här nära att gå in. - Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix
Franck Ribery fick frispark efter en, minst sagt, tydlig tröjdragning.
19 av 23
Franck Ribery fick frispark efter en, minst sagt, tydlig tröjdragning. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix
Och bara minuter senare byttes Cesc Fabregas ut och Fernando Torres in.
20 av 23
Och bara minuter senare byttes Cesc Fabregas ut och Fernando Torres in. - Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix
21 av 23
I den andra halvleken var Cesc Fabregas så här nära att runda Hugo Lloris och slå in 2-0. Men målvakten lyckades få undan bollen. - Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix
22 av 23
Laurent Blanc var frustrerad på sitt lags uppträdande. Frankrike hade förtvivlat svårt att skapa heta målchanser. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix
23 av 23
I den 90:e minuten fälldes Pedro och domaren blåste straff. Xabi Alonso gjorde inget misstag och sköt in sitt andra mål för kvällen. - Foto: Martin Rose/Getty

BILDEXTRA: Så tog sig Spanien vidare till semifinal

Spanien är vidare till semifinal i EM efter 2-0 mot Frankrike. Bläddra i bildspelet för att se hur det såg ut när Frankrike slogs ut.