Söndag 18 Apr
Stockholm

"Britterna kommer att vara det tråkiga laget i kväll"

Siavoush Fallahi om dagens kvartsfinal.
Siavoush Fallahi om dagens kvartsfinal. Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson

KRÖNIKA. Nyheter24:s Italienexpert Siavoush Fallahi inför England-Italien. "Det är dags för mästare att träda fram".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

Efter några dagars vila är det nu dags för Italien att ta sig an England i den sista kvartsfinalen i EM 2012. England och Italien möts inte särskilt ofta på planen, men utanför planen är det en evig kamp som pågår mellan supportrarna till respektive länders liga. Premier Leaguefantasterna som sitter fast i sin bild av det korrupta Italien där man enbart spelar defensivt och tråkigt. Calcioälskarna som föredrar god mat, fint väder, snygga tjejer, tekniskt mer utvecklad fotboll och att vinna till varje pris. För är det något italienare gjort till skillnad från britterna är det att de har vunnit.

Därför är det dags för mästare att kliva fram. Det är i matcher som de här som de absolut bästa spelarna visar sig. Det är i de här matcherna som en spelare som Mario Balotelli kan visa att han inte är en kaxig pojkvasker, utan en mästare och matchavgörande spelare av högsta klass. Det italienska laget i år är inte lika stjärnfyllt som vanligt, men det innehåller många spelare som har vunnit titlar och spelare som i årets Juventus som gick obesegrade genom ligan. Det innehåller spelare som Andrea  Pirlo som har vunnit nästan allt om går att vinna.

England då? Det finns många spelare med tunga meritlistor där också. Jag tänker först och främst på Wayne Rooney och Steven Gerrard. Men även en som John Terry som i år fick vinna Champions League-pokalen. Det finns helt klart mästare i båda lagen, frågan är bara vilka som träder fram och visar det. Frågan är bara vem som kan avgöra matchen och vem som inte går bort sig.

En duell att hålla reda på imorgon är Daniele De Rossi mot Gerrard. De båda har berömt varandra inför matchen men när de går ut på planen lär det inte vara något gullande. Matchbilden kommer säkerligen vara annorlunda än om de här lagen tidigare hade mötts. Båda satsar på stark organisation, Italien anfaller medan England hugger på första bästa möjlighet. Morgondagens match kan bli en som tar kol på många fördomar från anglofilerna om Italien, för det tråkiga kommer britterna stå för.

Kommentera
Kopiera länk
Dela