Här räddar Gianluigi Buffon Glen Johnsons skott i den femte minuten.
1 av 7
Här räddar Gianluigi Buffon Glen Johnsons skott i den femte minuten. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
Italien och De Rossi missade flera jättelägen.
2 av 7
Italien och De Rossi missade flera jättelägen. - Foto: Vadim Ghirda/AP/SCANPIX
John Terry och Antonio Cassano under en av flera tuffa dueller.
3 av 7
John Terry och Antonio Cassano under en av flera tuffa dueller. - Foto: Gregorio Borgia/AP/SCANPIX
Italien jublar efter att ha slagit ut England.
4 av 7
Italien jublar efter att ha slagit ut England. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX
... Och blev så här glad.
5 av 7
... Och blev så här glad. - Foto: Laurence Griffiths/Getty Images
Här avjorde Diamanti straffläggningen...
6 av 7
Här avjorde Diamanti straffläggningen... - Foto: Alex Livesey/Getty Images
Besvikna engelsmän efter straffläggningen.
7 av 7
Besvikna engelsmän efter straffläggningen. - Foto: Alex Livesey/Getty Images

Överlägset Italien straffade England till slut

Italien vann avsluten med hela 20-4 men fick inte in bollen - förrän på straffar. Där satte man fyra bollar mot Englands två.

England-Italien 2-4

0-0,0-0,2-4 str

England: J.Hart - G.Johnson, Terry, J.Lescott, A.Cole - Milner (61 Walcott), S.Gerrard, W.Rooney, S.Parker (94 J.Henderson), A.Young - Welbeck (60 A.Carroll)

Italien: Buffon - I.Abate (90+1 Maggio)Barzagli, Bonucci, Balzaretti - Marchisio, Pirlo, Montolivo, De Rossi (80 Nocerino) - Cassano (78 Diamanti), Balotelli

Publik: 64 340 Domare: Proenca (POR)

KIEV. Italien vann bollinnehavet med 64-36 och hade flera jättechanser att få in ett ledningsmål. Trots att både Daniele De Rossi och Alessandro Diamanti hade varsitt skott i stolpen fick man inte hål på Joe Hart. Men just Diamanti skulle få en chans till -  han satte nämligen den avgörande straffen, efter att både Ashley Young och Ashely Cole hade bränt varsin straff.

England ledde straffläggningen

England fick övertaget i straffläggningen när Montolivo missade Italiens andra straff. Men övriga italienare: Balotelli, Pirlo, Nocerino och till sist Diamanti satte sina straffar och Italien stod som segrare.

Tröttkört England

Att Italien vann matchen till slut var fullt rättvist. England var bra med i den första halvleken och skapade ett par vassa chanser, bland annat kunde Glen Johnson gjort mål redan efter fem minuter. Men ju längre matchen led desto mer kroknade engelsmännen.

Och till slut fick Alessandro Diamanti bli mannen som krossade den engelska gulddrömmen.

I semifinalen ställs Italien mot Tyskland.