Söndag 25 Sep
Stockholm

Löw: "Omöjligt att markera bort Pirlo"

Joachim Löw hyllar Andrea Pirlos insats hittills i EM.
Joachim Löw hyllar Andrea Pirlos insats hittills i EM. Foto: Getty Images

Tysklands förbundskapten Joachim Löw fruktar att Andrea Pirlo ska förstöra tyskarnas EM-fest. "Han är ett geni".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

WARSZAWA. Italiens spelfördelare Andrea Pirlo var fullständigt lysande i kvartsfinalen mot England. En fläckfri insats under 120 minuter kröntes med en magisk chipp i straffläggningen. Men Tysklands förbundskapten Joachim Löw tänker inte punktmarkera honom i semifinalen – Pirlo är helt enkelt för bra för det.

– Att försöka markera bort honom vore lönlöst, i och med att han droppar ner så långt. När han kommer mot mål kan han lyfta bollar bakom vår backlinje, sade Löw på en presskonferens under tisdagen.

Andrea Pirlo, som ratades av Milan inför säsongen, har haft en strålande säsong i Juventus. Och i EM har han kanske varit bättre än någonsin.

– Pirlo upplever en andra storhetstid, eller kanske till och med en tredje storhetstid. Men vi kommer att gå igenom honom på vårt taktikmöte och sätt för att försöka stoppa honom, sade Löw.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.