Joachim Löw hyllar Andrea Pirlos insats hittills i EM.
Joachim Löw hyllar Andrea Pirlos insats hittills i EM. - Foto: Getty Images

Löw: "Omöjligt att markera bort Pirlo"

Tysklands förbundskapten Joachim Löw fruktar att Andrea Pirlo ska förstöra tyskarnas EM-fest. "Han är ett geni".


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

WARSZAWA. Italiens spelfördelare Andrea Pirlo var fullständigt lysande i kvartsfinalen mot England. En fläckfri insats under 120 minuter kröntes med en magisk chipp i straffläggningen. Men Tysklands förbundskapten Joachim Löw tänker inte punktmarkera honom i semifinalen – Pirlo är helt enkelt för bra för det.

– Att försöka markera bort honom vore lönlöst, i och med att han droppar ner så långt. När han kommer mot mål kan han lyfta bollar bakom vår backlinje, sade Löw på en presskonferens under tisdagen.

Andrea Pirlo, som ratades av Milan inför säsongen, har haft en strålande säsong i Juventus. Och i EM har han kanske varit bättre än någonsin.

– Pirlo upplever en andra storhetstid, eller kanske till och med en tredje storhetstid. Men vi kommer att gå igenom honom på vårt taktikmöte och sätt för att försöka stoppa honom, sade Löw.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Världstvåans sorg – pojkvännen död

Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

1 timme sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

2 timmar sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.