– Jag tycker att Portugal var mycket bra och att vi följde matchplanen. Men vi hade ingen tur och lämnar vi turneringen frustrerade, säger fixstjärnan till Abola.pt.
1 av 4
– Jag tycker att Portugal var mycket bra och att vi följde matchplanen. Men vi hade ingen tur och lämnar vi turneringen frustrerade, säger fixstjärnan till Abola.pt. - Foto: Matthias Schrader/Ap/Scanpix
Ronaldo hävdade efter matchen att Portugal var det bättre laget.
2 av 4
Ronaldo hävdade efter matchen att Portugal var det bättre laget. - Foto: Getty Images
Cesc Fabregas satte den avgörande straffen.
3 av 4
Cesc Fabregas satte den avgörande straffen. - Foto: Getty Images
Spanjoren avgjorde innan Ronaldo fick chansen att lägga en.
4 av 4
Spanjoren avgjorde innan Ronaldo fick chansen att lägga en. - Foto: Getty Images

Ronaldo: "Vi förtjänade en plats i finalen"

Världsstjärnan mycket besviken efter strafförlusten: "Lämnar turneringen frustrerade".


Portugal–Spanien 4–2 efter straffar

Straffläggningen:

Rui Patricio räddar Xabi Alonsos straff. Iker Casillas räddar Joao Moutinhos straff. Andrés Iniesta rullar säkert in bollen. Pepe sätter sin. Gerard Piqué sätter sin. Nani upp i nättaket. Sergio Ramos chippar som Andrea Pirlo och sätter 3–2. Bruno Alves i ribban. Cesc Fabregas stolpe in. 4–2 till Spanien.

Statistik efter full tid:

Skott på mål: Portugal-Spanien 2-1

Efter förlängningen:

Skott på mål: 2-5

Bollinnehav: 55-45

Avslut totalt: 10-11

WARSZAWA. Under matchen hotade han ständigt Spaniens försvar. Men när semifinalen skulle avgöras på straffar fick Cristiano Ronaldo aldrig en chans att lägga en.

– Jag tycker att Portugal var mycket bra och att vi följde matchplanen. Men vi hade ingen tur och lämnar vi turneringen frustrerade, säger fixstjärnan till Abola.pt.

Inhopparen Cesc Fabregas kunde avgöra matchen med sin straff som betydde ointagliga 4-2 till Spanien.

– Vi är alla stolta över vår insats. Vi spelade bättre än dem och förtjänar att vara i final, men såhär är spelet, summerar Ronaldo semifinalen.

Mittbacken Bruno Alves som brände den avgörande straffen var inne på samma linje.

– Vi spelade mycket bra och var mycket bättre än dem. När vi var pressade visade vi vår övertygelse och som kollektiv imponerade vi, trots det lyckades vi inte vinna.

********

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!