Söndag 29 Maj
Stockholm

Halvtysken Montolivo: "Kommer bli en galen semifinal"

"Tyskland är ett mycket starkt lag, som är mycket begåvade och högt rankade".
1 av 3
"Tyskland är ett mycket starkt lag, som är mycket begåvade och högt rankade". Foto: Frank Augstein/SCANPIX
Riccardo Montolivio tror att Italien har det som krävs för att vinna i semifinalen.
2 av 3
Riccardo Montolivio tror att Italien har det som krävs för att vinna i semifinalen. Foto: Gregorio Borgia/AP/SCANPIX
Mot England brände han sin straff.
3 av 3
Mot England brände han sin straff. Foto: Gregorio Borgia/AP/SCANPIX

Med en italiensk pappa och en tysk mamma blir kvällens match speciell för Montolivio. Han tror att hans Italien har stora chanser att vinna: "Kiev är vårt mål och det finns gott och väl inom vår räckvidd".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

WARSZAWA. Riccardo Montolivio sumpade sin straff mot England och var nära att bli syndabock. Men "Gli Azzuri" vann tack vare en iskall chipp från Andrea Pirlo.

- Det var ett galet mål och det satte verkligen England under press då de missade sina två efterföljande straffar. Det var synd att jag sköt min straff utanför, men det viktigaste var att vi gick vidare, säger Riccardo Montolivio till Uefa.com.

"Tyskland är ett väldigt starkt lag"

Milanspelaren spelade en match i gruppspelet och kvartsfinalen. I kväll väntas 27-åringen starta mot Tyskland, ett lag som nått semifinal i de fyra senaste mästerskapen.

- Det blir en galen semifinal. Tyskland är ett mycket starkt lag, som är mycket begåvade och högt rankade. De har spelat bra och vunnit under många år nu och kommer att vara väl förberedda mot oss. Men vi vet att vi är tillräckligt bra.

********

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt