Vicente del Bosque tror att Spanien har 50 procent chans att vinna finalen.
Vicente del Bosque tror att Spanien har 50 procent chans att vinna finalen. - Foto: Petr David Josek/AP/Scanpix

Italien väntar: Varför spelade ni inte 2-2, Spanien?

Spanien hade möjlighet att skicka hem Italien redan i gruppspelet. Nu ska Gli Azzurri stjäla Spaniens EM-titel. Vicente del Bosque: "Jag ångrar inget."


DONETSK. Om Spanien spelat 2-2 mot Kroatien i gruppspelet hade Italien varit utslagna. Men de regerande mästarna vägrade att gå för due-due och vann med 1-0. Något spanjorerna kan få sota för på söndag.

I finalen väntar nämligen ett formtoppat Italien som dominerade mot Tyskland i semifinalen. Men förbundskaptenen funderade aldrig på att försöka nå det taktiska resultatet.

– Vi kommer aldrig att ångra att vi inte spelade 2-2 och skickade hem Italien. Vi gjorde vad vi var tvunga att göra, säger Vicente del Bosque till Goal.

Förbundskaptenen: "Det är 50/50"

Spanien har sin vana trogen tagit sig till ännu en mästerskapsfinal utan att släppa in mål i slutspelet. Italiens förbundskapten Cesare Prandelli har redan gått ut och sagt att Spanien är favoriter. Men Vicente del Bosque tror på en tuff match.

– Vi kommer att använda våra vapen och spela på samma sätt som vi gjort tidigare. Men jag skulle säga att det är 50/50, säger del Bosque enligt Goal.

********

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!