Lasse Anrell sågar TV4:s EM-sändningar: "De hade usla experter och töntiga sändningar."
1 av 6
Lasse Anrell sågar TV4:s EM-sändningar: "De hade usla experter och töntiga sändningar." - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Han tycker att Nannskog har varit den bästa experten: "Två ord, passion och analys. Han är Strömberg light."
2 av 6
Han tycker att Nannskog har varit den bästa experten: "Två ord, passion och analys. Han är Strömberg light." - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
"Nannskog och Frändén har varit outstanding.", säger Anrell.
3 av 6
"Nannskog och Frändén har varit outstanding.", säger Anrell. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
"Vad fan gjorde han där?", frågar sig Anrell om The Monikers närvaro under TV4:s EM-sändning i fredags.
4 av 6
"Vad fan gjorde han där?", frågar sig Anrell om The Monikers närvaro under TV4:s EM-sändning i fredags. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Om Ekwall och Lundh: "Det är det här jönsandet."
5 av 6
Om Ekwall och Lundh: "Det är det här jönsandet." - Foto: Krister Larsson / SCANPIX
Han tycker att Henrik Larsson har varit sämst: "Sämre än Rosenberg. Han och Seger ihop måste vara det sämsta expertparet någonsin i teve."
6 av 6
Han tycker att Henrik Larsson har varit sämst: "Sämre än Rosenberg. Han och Seger ihop måste vara det sämsta expertparet någonsin i teve." - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Anrell: "TV4 har fått generalpisk"

Journalisten är inte nådig i sin kritik mot TV4:s EM-sändningar.


Experterna under EM:

SVT:

– Johanna Frändén

– Daniel Nannskog

– Arne Hegerfors

– Fredric Pavlidis

TV4:

Bojan Djordjic

– Caroline Seger

– Henrik Larsson

– Marcus Birro

– Johanna Garå

STOCKHOLM. Två kanaler och två olika koncept. Många är de som har tyckt både högt och lågt om SVT:s och TV4:s tevesändningar under EM. Och här är näste man som får tycka till om Nannskog, Henke Larsson, Johanna Frändén och de andra som har varit kanalernas experter under mästerskapet.

– Jag har aldrig varit med om att TV4 har fått sån generalpisk av SVT, säger journalisten Lasse Anrell, 59, till Nyheter24 och förklarar:

– De hade usla experter och töntiga sändningar. Det har varit Balotelli mot Rosenberg, där SVT är Balotelli och TV4 är Rosenberg.

"Vad fan gjorde han där?"

Lasse Anrell, som har lämnat Aftonbladet och numera skriver för spelsidan Gurufans.com, har särskilt TV4:s sändningar från semifinalen mellan Tyskland och Italien i minnet.

– Det är det här jönsandet. Både Ekwall och Lundh med den där italienaren som tog micken och Hussfelt i studion. Och den där sångaren, vad heter han? Just det, Moniker. Vad fan gjorde han där, frågar sig Anrell.

När det kommer till SVT är det annat ljud i skällan från den före detta jurymedlemen i Småstjärnorna.

Nannskog och Frändén har varit outstanding. Det har varit underbart med de omvända könsrollerna där Nannskog har stått för känslorna och Frändén för analyserna.

Vem har varit bäst av experterna?

– Nannskog. Han var övertänd i början när Sverige fortfarande var med men sen kom han in i det här med att bygga upp analyser. Två ord, passion och analys. Han är Strömberg light, säger Anrell.

Vem har varit sämst då?

Henke Larsson, outstanding. Sämre än Rosenberg. Han och Seger ihop måste vara det sämsta expertparet någonsin i teve. Caroline Seger hade ingenting att säga och Larsson ville inte säga någonting.

EM
/
/
SVT
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.