Pirlo gör en "Panenka" och chippar in bollen bakom Hart. i kvartsfinalen mot England.
1 av 2
Pirlo gör en "Panenka" och chippar in bollen bakom Hart. i kvartsfinalen mot England. - Foto: Matthias Schrader/SCANPIX
Sergio Ramos tror att matchen mot Italien blir annorlunda jämfört med Spaniens tidigare finaler.
2 av 2
Sergio Ramos tror att matchen mot Italien blir annorlunda jämfört med Spaniens tidigare finaler. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

Ramos: "Vi måste stoppa Pirlo"

De regerande mästarna har finaltaktiken klar: få stopp på Italiens spelfördelare Andrea Pirlo. "Han är den som gör skillnad i deras lag".


Spanien-Italien

När?
Klockan 20.45 på söndag.

Var?
Olympiastadion i Kiev. Kapacitet: 70 050.

Kanal?

TV4 från klockan 20.00.

Senaste möte:
1-1 i gruppspelet.

Preliminära startelvor:

Spanien
Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Silva, Fabregas, Iniesta.

Italien
Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo - De Rossi, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli.

KIEV. Ett på förhand nederlagstippat Italien har tagit sig ända till EM-final mot de regerande mästarna Spanien. En stor förklaring till Gli azzurris framgång stavas Andrea Pirlo.

Spelfördelaren har varit briljant i EM och spås bli turneringens bäste spelare. Något som Sergio Ramos vill sätta stopp för.

– Vi måste hålla koll på honom. Han är unik. Med en pass kan han öppna upp ett helt försvar. Pirlo är definitivt den som gör skillnad i deras lag, säger Ramos enligt The Guardian.

Även Ramos lagkamrat Cesc Fabregas ser Andra Pirlo som det största hotet. Men han varnar för att glömma bort anfallsduon Antonio Cassano och Mario Balotelli.

– Balotelli är fantastisk. När det verkligen gällde, i en semifinal mot Tyskland, gjorde han två mål. Det är en enastående prestation, säger Fabregas enligt The Guardian.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.   

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

2 timmar sedan
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

3 timmar sedan
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

3 timmar sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

idag 06:02
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.