Cesare Prandelli har varit turneringens tränare hittills. Nu återstår det att se om han kan ta Italien hela vägen.
Cesare Prandelli har varit turneringens tränare hittills. Nu återstår det att se om han kan ta Italien hela vägen. - Foto: Alik Keplicz/AP/Scanpix

Prandelli självsäker inför finalen

Regerande världs- och Europamästarna Spanien väntar i finalen. Men Italiens förbundskapten Cesare Prandelli tror på sitt lag. "Vi är inte rädda för dem".


Spanien-Italien

När?
Klockan 20.45 på söndag.

Var?
Olympiastadion i Kiev. Kapacitet: 70 050.

Kanal?

TV4 från klockan 20.00.

Senaste möte:
1-1 i gruppspelet.

Preliminära startelvor:

Spanien
Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Silva, Fabregas, Iniesta.

Italien
Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo - De Rossi, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli.

KIEV. Cesare Prandelli har varit turneringens tränare så här långt i EM. Med ett spelarmaterial ingen på förhand trodde på har han besegrat motstånd efter motstånd. Men nu ställs hans Italien mot suveräna Spanien.

– Det finns ingen anledning för oss att frukta dem. Vi har lokaliserat deras svagheter och kommer att försöka utnyttja dem, säger Prandelli enligt Marca.

Italien har skakats av spelskandalen och massvis med skador inför och under EM. Men italienarna tycks ha blivit starkare av motgångarna.

– Vi har den styrka som krävs för att spela efter våra idéer och kvalitet. Vi måste spela på det viset, på samma vis som 23 miljoner tittare hemma i Italien vill att vi ska spela, avslutar Prandelli enligt Marca.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.   

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!