Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mancini hyllar Balotelli: "Han jublade till och med!"

- 30/06/2012, 11:15 -
Balotelli firar sitt 1-0-mål mot Tyskland.
1 av 2

Balotelli firar sitt 1-0-mål mot Tyskland.

Michael Sohn/SCANPIX

Mancini och Balotelli har inte alltid varit överens i klubblaget. Men nu tror Mancini att Balotelli växt upp.
2 av 2

Mancini och Balotelli har inte alltid varit överens i klubblaget. Men nu tror Mancini att Balotelli växt upp.

Laurence Griffiths/Getty

Roberto Mancini hoppas att EM har förändrat Manchester Citys guldklimp Mario Balotelli. "Det här kan bli en vändpunkt".

KIEV. Geniet och galningen Mario Balotelli har blandat skandaler med avgörande mål under hela sin karriär. Men under EM har skandalerna uteblivit – samtidigt som insatserna på planen varit strålande. Nu tror Balotellis tränare i klubblaget, Roberto Mancini, att EM kan ha förändrat anfallaren.

– Jag hoppas att det här blir en vändpunkt i hans karriär. Ingen kan tvivla på hans talang, men han har tidigare gjort saker på planen som han inte borde, säger Roberto Mancini enligt Football Italia.

"Han jublade till och med"

Super-Mario har tidigare vägrat att fira sina mål med motiveringen att brevbärare inte firar när de delar ut post. Men under EM har Balotelli inte lyckats hålla sina känslor inne.

– Vi messade lite efter matchen och han var överlycklig. Han jublade till och med efter målen!, säger Mancini.

"Han är på löpsedlarna varje vecka"

Efter ett onödigt rött kort mot Arsenal i Premier League hade Mancini fått nog. Balotelli skulle säljas. Men efter EM-insatsen kan han få stanna kvar i mästarlaget.

– Efter Arsenalmatchen sade jag att det var över. Men avstängningen var inte så lång och jag kunde inte bestämma mig för om vi skulle behålla honom eller inte. Han är en spelare som kan avgöra vilken match som helst, säger Mancini till Football Italia, och fortsätter:

– Alla vet att "Balo" är en bra kille, men varje vecka är han på löpsedlarna. En gång tog de honom på en nattklubb klockan tre på morgonen, suckar Mancini.