Balotelli firar sitt 1-0-mål mot Tyskland.
1 av 2
Balotelli firar sitt 1-0-mål mot Tyskland. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Mancini och Balotelli har inte alltid varit överens i klubblaget. Men nu tror Mancini att Balotelli växt upp.
2 av 2
Mancini och Balotelli har inte alltid varit överens i klubblaget. Men nu tror Mancini att Balotelli växt upp. - Foto: Laurence Griffiths/Getty

Mancini hyllar Balotelli: "Han jublade till och med!"

Roberto Mancini hoppas att EM har förändrat Manchester Citys guldklimp Mario Balotelli. "Det här kan bli en vändpunkt".


Spanien-Italien

När?
Klockan 20.45 på söndag.

Var?
Olympiastadion i Kiev. Kapacitet: 70 050.

Kanal?

TV4 från klockan 20.00.

Senaste möte:
1-1 i gruppspelet.

Preliminära startelvor:

Spanien
Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Silva, Fabregas, Iniesta.

Italien
Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo - De Rossi, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli.

KIEV. Geniet och galningen Mario Balotelli har blandat skandaler med avgörande mål under hela sin karriär. Men under EM har skandalerna uteblivit – samtidigt som insatserna på planen varit strålande. Nu tror Balotellis tränare i klubblaget, Roberto Mancini, att EM kan ha förändrat anfallaren.

– Jag hoppas att det här blir en vändpunkt i hans karriär. Ingen kan tvivla på hans talang, men han har tidigare gjort saker på planen som han inte borde, säger Roberto Mancini enligt Football Italia.

"Han jublade till och med"

Super-Mario har tidigare vägrat att fira sina mål med motiveringen att brevbärare inte firar när de delar ut post. Men under EM har Balotelli inte lyckats hålla sina känslor inne.

– Vi messade lite efter matchen och han var överlycklig. Han jublade till och med efter målen!, säger Mancini.

"Han är på löpsedlarna varje vecka"

Efter ett onödigt rött kort mot Arsenal i Premier League hade Mancini fått nog. Balotelli skulle säljas. Men efter EM-insatsen kan han få stanna kvar i mästarlaget.

– Efter Arsenalmatchen sade jag att det var över. Men avstängningen var inte så lång och jag kunde inte bestämma mig för om vi skulle behålla honom eller inte. Han är en spelare som kan avgöra vilken match som helst, säger Mancini till Football Italia, och fortsätter:

– Alla vet att "Balo" är en bra kille, men varje vecka är han på löpsedlarna. En gång tog de honom på en nattklubb klockan tre på morgonen, suckar Mancini.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.