Överraskande, enligt Senna.
1 av 3
Överraskande, enligt Senna. - Foto: JON SUPER/AP/Scanpix
Marcos Senna var en starkt bidragande orsak till att Spanien vann EM 2008.
2 av 3
Marcos Senna var en starkt bidragande orsak till att Spanien vann EM 2008. - Foto: Bernat Armangue/AP/Scanpix
Senna vill se Llorente från start i finalen. Men Del Bosque har konsekvent hållit honom utanför sidlinjen.
3 av 3
Senna vill se Llorente från start i finalen. Men Del Bosque har konsekvent hållit honom utanför sidlinjen. - Foto: Darko Vojinovic/AP/Scanpix

Landslagshjälten vill se Llorente från start

Den på förhand tippade startspelaren Fernando Llorente har inte fått spela en enda minut i EM hittills. Obegripligt, enligt landslagshjälten från EM 2008 Marcos Senna.


Spanien-Italien

När?
Klockan 20.45 på söndag.

Var?
Olympiastadion i Kiev. Kapacitet: 70 050.

Kanal?

TV4 från klockan 20.00.

Senaste möte:
1-1 i gruppspelet.

Preliminära startelvor:

Spanien
Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Silva, Fabregas, Iniesta.

Italien
Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo - De Rossi, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli.

KIEV/VILLARREAL. EM 2012 skulle bli Athletic Bilbaos targetforward Fernando Llorentes stora internationella genombrott. Men förbundskaptenen Vicente del Bosque har vägrat 27-åringen speltid. Något som förbryllar Marcos Senna

– Jag har sett alla Spaniens matcher. De skapar inga chanser och jag vill se en naturlig anfallare från start. Även om Cesc Fabregas gör det bra är jag överraskad över att inte Llorente fått chansen, säger Marcos Senna till Goal.

Marcos Senna var en av nyckelspelarna i det spanska landslag som bärgade EM-titeln 2008. Mästerskapet där Spaniens tiqui-taca-spel började fungera på allvar. Men nu anser Senna att Spaniens fixering vid passningsspelet gått för långt. Del Bosque har oftast spelat med mittfältaren Fabregas på topp och bytt in Fernando Torres eller Alvaro Negredo.

– David Villa saknas enormt mycket. Med honom är Spanien ett annorlunda lag. Matchen mot Italien blir oerhört tuff. Jag hoppas att Mario Balotelli inte vaknar på rätt sida, säger Senna till Goal.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.   

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!