Mario Balotelli bröt sitt löfte om att inte fira något mål förrän han avgör EM-finalen. Mamma Balotelli förklarar varför.
1 av 2
Mario Balotelli bröt sitt löfte om att inte fira något mål förrän han avgör EM-finalen. Mamma Balotelli förklarar varför. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Efter 2-0-målet drog han av sig tröjan och fick gult kort. "Det gillar jag inte", kommenterar mamma Silvia.
2 av 2
Efter 2-0-målet drog han av sig tröjan och fick gult kort. "Det gillar jag inte", kommenterar mamma Silvia. - Foto: Vadim Ghirda/SCANPIX

Mamma Balotelli: "Därför firade Mario sina mål"

Efter sina två mål mot Tyskland sprang Mario Balotelli gråtandes fram till mamma Silvia och kramade om henne. "Han sade att han var trött på alla som kritiserade honom".


Spanien-Italien

När?
Klockan 20.45 på söndag.

Var?
Olympiastadion i Kiev. Kapacitet: 70 050.

Kanal?

TV4 från klockan 20.00.

Senaste möte:
1-1 i gruppspelet.

Preliminära startelvor:

Spanien
Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Busquets, Alonso, Xavi - Silva, Fabregas, Iniesta.

Italien
Buffon - Abate, Bonucci, Barzagli, Chiellini - Pirlo - De Rossi, Marchisio, Montolivo - Cassano, Balotelli.

KIEV. Mario Balotelli avgjorde semifinalen mot Tyskland med två mål. Men när lagkamraterna firade på planen rusade Balotelli fram till läktaren för att omfamna sin mor Silvia Balotelli.

– Det är väldigt svårt för mig att se Mario gråta. Senast berodde det nog på José Mourinho. Det var också svårt för honom att krama mig framför alla. Som med varje ung man blir han generad över att bli sedd med sin mamma, men vid just det tillfället var han för glad för att tänka på det, säger Silvia till Gazzetta dello Sport.

"Därför firade han sina mål"

Mamma Balotelli avslöjar även varför Super-Mario bröt sitt löfte och valde att fira sina båda mål mot Tyskland.

– Han sade att han var trött på att alla kritiserade honom för att han inte firade målen, så han bestämde sig för att komma på något, säger Silvia.

Mamma och pappa på plats för att se finalen

Mario tvingade även sin mamma att lova att ta med sig pappa Balotelli till Kiev för att se finalen mot Spanien.

– Han viskade i mitt öra att han vill att jag ska ge honom en present och ta med hans far till Kiev. Jag har åkt tillbaka till Italien men vi kommer båda att vara där på söndag.

"Jag gillar inte det han gjorde"

Men Silvia Balotelli var inte enbart stolt över sin son efter uppvisningen mot Tyskland. Balotellis agerande efter 2-0-målet hade hon velat vara utan.

– Jag tycker inte om att han tog av sig tröjan. Spelare borde alltid behålla dem på, det handlar om respekt, säger Silvia till Gazzetta dello Sport.
 

SE NÄR BALOTELLI OMFAMNAR MAMMA SILVIA

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.   

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!