2006 värvades han till Real Madrid. Men Cassano lyckades aldrig ta en startplats och var inblandad i i många skandaler utanför planen.
1 av 3
2006 värvades han till Real Madrid. Men Cassano lyckades aldrig ta en startplats och var inblandad i i många skandaler utanför planen. - Foto: JAVIER BARBANCHO/AP/Scanpix
Antonio Cassano har kommit tillbaka från en svår sjukdom men spelar trots det bättre fotboll än någonsin.
2 av 3
Antonio Cassano har kommit tillbaka från en svår sjukdom men spelar trots det bättre fotboll än någonsin. - Foto: Peter Morrison/AP/Scanpix
Under EM har kaosbröderna Cassano och Balotelli frälst Italien.
3 av 3
Under EM har kaosbröderna Cassano och Balotelli frälst Italien. - Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Nu ska "tjockisen" Cassano ta revansch: "Underbart"

Han kallades för både "latmask" och "fetto" under sin tid i Real Madrid. I kväll vill Italiens anfallsstjärna Antonio Cassano ta revansch.


Från sjukhussängen till EM-final

I slutet av oktober 2011 kollapsade Antonio Cassano under en flygresa med klubblaget Milan. Han fördes akut till sjukhus där han genomgick en hjärtoperation och det var länge osäkert om han någonsin skulle kunna spela fotboll igen. Efter flera månader på sjukhus kom dock glädjebeskedet:

– När läkarna sa till mig att jag kunde spela igen började jag gråta.

Cassanos vilja och snabba återhämtning räckte ända till en startplats i EM-laget och nu väntar EM-final mot Spanien. En otrolig resa – trots att han inte orkar spela 90 minuter i kväll.

– Cassano glänste för oss i dag. Han har kanske bara 50 minuter fotboll i sina ben, men det är 50 fantastiska minuter, sade Cesare Prandelli efter semifinalen mot Tyskland.

KIEV. 2006 värvades den då 23-årige supertalangen Antonio Cassano till Real Madrid från Roma. Men sejouren i den spanska storklubben blev kortvarig. "Den italienske clownen" ansågs vara för överviktig och hamnade i bråk med tränaren Fabio Capello.

– Min tid i Real var inte direkt bra. De brukade kalla mig "tjockis" och uppskattade mig inte. Nu är jag redo att ta revansch, säger Antonio Cassano enligt Football Italia.

"Spanjorerna kan inte ha mer fel"

Cassano hade svårt att ta en plats i det stjärnspäckade Madridlaget och det blev bara två mål på 19 matcher. Men under EM har han varit lysande och i kväll tror han på en italiensk skräll.

– Spanjorerna tror att vi är nöjda med att ha gått till final, att vi nått vårt mål. De kan inte ha mer fel, säger Cassano enligt Football Italia.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.   

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

idag 14:14
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.