Cesare Prandelli tröstar en otröstlig Balotelli. - Foto: Darko Vojinovic/AP/Scanpix
Silvermedaljen gladde inte 21-åringen. - Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix
När Spanien firade sjönk Balotelli ihop på planen.
När Spanien firade sjönk Balotelli ihop på planen. - Foto: Antonio Calanni/AP/Scanpix
Mario Balotelli brast ut i gråt efter förlusten mot Spanien.
Mario Balotelli brast ut i gråt efter förlusten mot Spanien. - Foto: Laurence Griffiths/Getty

Förkrossad Super-Mario tröstades efter förlusten

EM:s stora överraskning Mario Balotelli var djupt besviken efter Italiens storförlust mot Spanien. När domaren blåste av matchen rusade han av planen med tårar rinnande längs kinderna.

Spanien-Italien 4-0

1—0 David Silva (14), 2—0 Jordi Alba (41), 3—0 Fernando Torres (84), 4—0 Juan Mata (88).

Publik: 63 170

Domare: Proenca (Portugal)

Statistik

Bollinnehav: 52-48

Avslut: 14-11

Avslut på mål: 9-6

KIEV. Efter Italiens förlust mot Spanien stormade Mario Balotelli av planen med tårar i ögonen. 21-åringen, som fått sitt stora internationella genombrott under EM, var både djupt ledsen och rasande efter utklassningen.

– I såna här stunder måste man acceptera en förlust och erkänna att motståndaren var bättre. Jag sa åt Mario att han måste lära sig att ta en förlust och gå vidare, säger Italiens förbundskapten Cesare Prandelli enligt Sky.

"Han måsta dra lärdom av detta"

Efter några minuter i omklädningsrummet hade Mario lugnat ner sig och gick tillbaka för att ta emot sin silvermedalj. Men besvikelsen hade inte lagt sig. Balotelli satt kvar på gräsmattan länge och fick tröstas av Cesare Prandelli.

– Han måste se till att växa av den här erfarenheten och dra lärdom av den. Massor av spelare får uppleva finalförluster, men det är vad sport handlar om, avslutar Cesare Prandelli enligt Sky.

*****

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.