Fredag 17 Sep
Stockholm

Nu är det klart: Källström till Arsenal

Kim Källström är nära Arsenal.
1 av 3
Kim Källström är nära Arsenal. Foto: © Bildbyrån / DANIEL STILLER/ BILDBYRÅN
Nya lagkamraterna?
2 av 3
Nya lagkamraterna?. Foto: © BILDBYRN / Niklas Larsson
Wenger säger att han har gett upp Julian Draxler.
3 av 3
Wenger säger att han har gett upp Julian Draxler. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / ALAN WALTER

Silly Season lever upp till sitt namn. Förra veckan ryktades Miiko Albornoz till Barcelona. Nu bekräftas att Kim Källström går till Arsenal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPDATERAD. Nyheten slog ned som en bomb under morgonen av silly season sista dag. Kim Källström till Arsenal kunde väl inte vara sant? Men nu är det bekräftat att Spartak Moskva kommer att låna ut mittfältaren under vårsäsongen.

Själv säger spelaren till Arsenals hemsidan att klubben är fantastisk. 

Jag är så glad över att vara här och jag vill lära mig så mycket som möjligt. Jag är här för att göra mitt bästa för Arsenal och för att hjälpa laget, så att vi kan nå goda resultat resten av säsongen.

Den ryska klubben bekräftar även för Aftonbladet  att Arsene Wenger vill se 31-åringen i den röda dressen.

– Arsenal har hört sig för om Kim. Men det är min kollega, vår direktör Roman Askhabadze som sköter kontakterna med Arsenal, säger Spartak Moskvas sportchef Dimitri Popov till tidningen och fortsätter med att svara på frågan om det handlar om ett lån och inte ett köp.

Täcka upp för Ramsey

Efter att ha dragit sig ur förhandlingarna om Schalke 04:s mittfältare Julian Draxler har Wenger bekräftat att han söker efter en ersättare till skadade Aaron Ramsey.

– Vi försöker fortfarande knyta till oss åtminstone en spelare som kan täcka upp för avstängningen Flamini och skadan på Ramsey. Ja, en mittfältare är en av lösningarna, sa Wenger under en presskonferens. 

Arsene Wenger har också uttalat sig om saken:

– Kim Källström är en extremt erfaren spelare. Han är en mittfältare som bevisat sin förmåga i både klubblagsfotbollen och på landslagsnivå, säger han till Aftonblader. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela