Teteh Bangura återvänder till AIK.
1 av 4
Teteh Bangura återvänder till AIK. - Foto: © Bildbyrån / Joel Marklund
Teteh Bangura blev en stor publikfavorit hos AIK-supportrarna under sin senaste sejour.
2 av 4
Teteh Bangura blev en stor publikfavorit hos AIK-supportrarna under sin senaste sejour. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Teteh kommer närmast från turkiska Bursaspor.
3 av 4
Teteh kommer närmast från turkiska Bursaspor. - Foto: BildbyråŒn
Bangura stannar fram till 15 augusti.
4 av 4
Bangura stannar fram till 15 augusti. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Prestigevärvningen: Stjärnanfallaren tillbaka i AIK – till augusti

Han flirtade – och fick komma tillbaka. AIK lånar spjutspetsen Teteh Bangura i sex månader.


Ibrahim "Teteh" Bangura

Ålder: 24 år.

Nation: Sierra Leone.

Kom till AIK inför 2011 och gjorde 15 mål på 17 allsvenska matcher.

Såldes under sommarens transferfönster 2011 till turkiska Bursaspor, vilket är AIK:s största spelaraffär någonsin.

Första säsongen i Bursaspor gjorde han 6 mål på 24 matcher. Han blev sedan utlånad till ett lag i andra ligan innan han i somras lånades ut till Beitar Jerusalem i Israel.

I början av året visade AIK:s före detta anfallare Teteh Bangura var hans hjärta sitter. På Instagram publicerade 24-åringen en bild med texten "Black and Yellow"

Nu har det visat sig att flirten gav resultat. Den turkiska klubben Bursaspor lånar ut anfallaren till AIK, avslöjar Aftonbladet. Han, som ska meniskopereras i Stockholm i veckan, kommer att stanna i klubben till den 15 augusti. 

"Jag har saknat AIK"

– Vi skall med gemensamma ansträngningar göra rehabiliteringstiden kortast möjlig för att sedan under våren utvärdera om vi ska ha en längre framtid tillsammans än det vi i nuläget är överens om, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till aikfotboll.se.

– Jag är en del av den här AIK-familjen och det är här jag vill vara och är väldigt glad över att vara tillbaka, säger han till Aftonbladet. Jag har saknat Stockholm, supportrarna och laget. Jag tror inte att det här är mina sex månader i AIK utan skulle kunna spela här resten av min karriär.

Tuff konkurrens i anfallet

Bangura kan spela som mest 19 allsvenska omgångar för AIK, om utlåningen inte förlängs. Två dagar innan han lämnar AIK spelar de en hemmamatch mot Djurgården.

Teteh Bangura blir nu anfallare i AIK tillsammans med Henok Goitom, Eero Markkanen och Kennedy Igboananike. Även Celso Borges och Robin Quaison spelar ibland i anfallet.

/
/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!