Lördag 20 Aug
Stockholm

One Direction-stjärnan på väg att köpa klubben i sitt hjärta

Louis Tomlinson vill köpa Doncaster Rovers.
1 av 4
Louis Tomlinson vill köpa Doncaster Rovers. Foto:
Han har tidigare spelat en kändismatch och en träningsmatch för Doncaster Rovers.
2 av 4
Han har tidigare spelat en kändismatch och en träningsmatch för Doncaster Rovers. Foto: BildbyråŒn
En film där han säger n-ordet och tillsammans med bandkollegan Zayn Malik röker gräs kan dock sätta käppar i hjulet för planerna.
3 av 4
En film där han säger n-ordet och tillsammans med bandkollegan Zayn Malik röker gräs kan dock sätta käppar i hjulet för planerna. Foto:
Louis Tomlinson är en av fem medlemmar i det brittiska bandet One Direction.
4 av 4
Louis Tomlinson är en av fem medlemmar i det brittiska bandet One Direction. Foto: TT/AP

Inom ett par månader kan League One-klubben Doncaster Rovers ägas av en av världens största popstjärnor. Det största orosmolnet på himlen är dock en film med droger och rasistiska uttalanden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Doncaster Rovers

Grundades redan 1879 och gick upp i Championship senast 2008. 

I laget återfinns bland andra Ross Turnbull (tidigare Charlton och Chelsea) samt Abdoulaye Méïté (tidigare Marseille och Bolton).

One Direction-stjärnan Louis Tomlinson är en erkänt stor supporter av Doncaster Rovers. Nyheter24 har tidigare skrivit om när han gjorde sin debut för klubbens reservlag i februari inför tusentals skrikande fans.

Nu vill 22-åringen ta sitt engagemang för klubben ytterligare ett steg längre, nämligen genom att köpa den, skriver Daily Mail. Diskussioner pågår just nu mellan honom och John Ryan, som redan äger en fjärdedel av klubbens aktier.

Kan köpa klubben i sommar

Enligt uppgifter planerar de att dela på ordförandeskapet i klubben och köpet kan genomföras redan så tidigt som i juli.

Doncaster Rovers åkte ner till League One den här säsongen och Tomlinson och Ryan planerar att ta tillbaka klubben till The Championship inom ett år och till Premier League inom tre år.

Skulle köpet gå igenom är det första gången sedan 1976 som en popstjärna köper en engelsk fotbollsklubb. Då var det Elton John som köpte Watford.

Skandalen ett orosmoln

Något som riskerar att förstöra Tomlinsons köpplaner är dock den film som nyligen läckte ut då han och bandkollegan Zayn Malik röker gräs i en bil i Peru. Dessutom hörs Tomlinson säga n-ordet i videon.

Många har kritiserat de två och hela bandet sedan dess och Tomlinson ska nu vara orolig över att skandalen kan sätta stopp för köpet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.