Allt om Premier League - avgörandet närmar sig

Med fem omgångar kvar kan mycket avgöras redan i dag.


I vilken stad hamnar guldet? Det är den stora frågan nu när endast fem omgångar återstår av Premier League 08/09.

Regerande mästarna United?

Manchester United ser ut att vara på väg mot ännu en titel. Man har tre poäng ner till Liverpool, men även en match till godo. I kväll ställs man mot Dimitar Berbatovs gamla gäng, Tottenham. Berbatov vill nog inget annat än att i praktiken skjuta guldet till Manchester United mot just "Spurs" på Old Trafford. Tottenham har å andra sidan återhämtat sig steg för steg efter den katastrofala säsongsinledning under Juande Ramos. Harry Redknapp har fått igång de vita och man parkerar just nu på nionde plats. Chansen att kvala in till Uefacupen finns, men endast i teorien.

Liverpool misslyckas för 19:e gången på raken?

Tvåan Liverpool gästar Hull i vad som kan antingen bli ännu en galen uppvisning med åtta mål som resultat, eller en gammaldags ful Premier Leaguematch där Hull kämpar för sin överlevnad med alla tio utespelare i straffområdet. Det är inte särskilt troligt dock då Hull inte riktigt spelar det spelet. Liverpool behöver hur som helst vinna för att ha någon som helst chans att jaga ikapp United. Liverpool i allmänhet och Fernando Torres i synnerhet har visat att de kan prestera utan ikonen Steven Gerrard. I två raka matcher lyckades man pricka in fyra mål, även om det inte ledde till någon seger. Nu kan Stevie-G vara tillbaka och frågan är om Liverpool återgår till 0-0-gänget från någon månad sedan.

Chelsea vaknade för sent?

Och på tredje plats hittar vi Chelsea som är sex poäng bakom United. Dessutom har man en match mer spelad. Detta Chelsea under Guus Hiddink har hittat formen igen och laget pumpar vidare på alla cylindrar. Det är glasklart att Hiddink återigen infört lite disciplin hos Londonklubben och en kille som Didier Drogba verkar trivas under Hiddinks styre. Enmannaanfallet Drogba ser livsfarlig ut varje gång han får bollen och kan vara den som slutligen står med Champions Leaguebucklan. Men i dag gäller det Premier League och ett Londonderby mot West Ham. "Hammers" har egentligen inte mycket att spela för. Man är sjua i ligan, hela åtta poäng upp till Everton på den sista Uefacupplatsen. Det kan visa sig vara några poäng för mycket att jaga ikapp.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!