Liverpool ger inte upp jakten på United

Kuyt blev matchvinnare med två mål.

Liverpool vägrar ge sig i kampen om Premier Leaguetiteln. I dag kom säsongens 21:a seger i Premier League när man bortaslog Hull med 3-1 och nu leder man ligan på samma poäng som Manchester United. United har dock två matcher till godo.

Mot Hull var det egentligen aldrig något snack om saken, men det dröjde ändå till den 45:e minuten innan Xabi Alonso bombade in sin egen frisparksretur. Tvåan kom i den 63:e minuten efter att Martin Skrtels skott ändrat riktning och hamnat framför fötterna på Dirk Kuyt som enkelt kunde trycka in bollen.

Men Hull kom tillbaka genom Geovanni i den 73: minuten. Cousins passning nådde Geovanni vid den bortre stolpen och reduceringen var ett faktum. Det var dock för lite, för sent. Liverpool kunde avvakta och säkra bakåt och i den sista ordinarie minuten satte Kuyt sitt andra mål för dagen och fixade en ny seger för Liverpool.

Liverpool får nu hoppas att Manchester United tröttas ut i jakten på dubbeln. Med fem omgångar kvar måste United tappa sex poäng gentemot Liverpool.

Även Chelsea vann i dag efter mål av Salomon Kalou i den 55:e minuten. West Ham fick chansen att kvittera på straff men Petr Cech gjorde en fenomenal räddning på Mark Nobles skott.

Chelsea är trea i ligan, tre poäng bakom United och Liverpool.