Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Giggs årets spelare i England

Sport | 27/04/2009 10:13

Walesaren bäst i Premier League enligt kollegorna.

Manchester Uniteds veteranmittfältare Ryan Giggs utsågs sent i går till årets spelare i engelska Premier League. Walesaren röstades fram av PFA, ligaspelarnas förbund. Övriga nominerade var Christiano Ronaldo, Edwin van der Sar, Nemanja Vidic och Rio Ferdinand, alla lagkamrater med Giggs i United, samt Liverpools lagkapten Steven Gerrard.

–Ett fint pris att få. Det känns stort att ha röstats fram av spelarkollegorna, säger Giggs enligt The Guardian.

35-åringen passar även på att hylla Unitedmanagern sir Alex Ferguson, som han spelat för i över 20 år.

–Han har betytt oerhört mycket för mig sedan jag träffade honom när jag var 13. Han känner mig bättre än någon annan och vår relation blir bara bättre och bättre, säger Giggs.

Att Giggs fick priset just i år är något överraskande med tanke på att han bara har spelat tolv matcher från start och bara har gjort ett ligamål. Men med nästan 800 matcher i Unitedtröjan, tio Premier League-titlar och två Champions League-titlar råder det dock inget tvivel om att Giggs är en av de största spelarna i det engelska ligasystemets historia.

Aston Villas Ashley Young utsågs till årets unga spelare.

Skrivet av: